• császármetszér utáni bemélyedés sebnél

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő%/Doktor Úr! 2, 5 hónapja szültem harmadszor mindháromszor császárral. Az első két műtét után gyönyörűen gyógyult a sebem, lapos hasam volt, seb alig látszott. A műtét után az orvos megjegyezte, hogy nagyon szépen gyógyult előzőleg a sebem, semmi összenövés, stb. Most viszont azt vettem észre, hogy bal oldalon, a seb végénél, ahol befejezte a varrást, egy bemélyedés, van, mintha egy lyuk lenne. Fölötte kötényhas, pedig nem híztam sokat, és a másik, jobb oldalon szép a hasam, nem lóg rá a sebre, mint a másik oldalon. A jobb oldalon a seb is sokkal szebb, nincs se dudor, se bemélyedés. A bemélyedéses oldalon még mindig kicsit húz is a sebem. Mi ennek az oka? Elmúlik majd ez a bemélyedés? A kötényhas sem valami szép látvány, gondolom ezt tornával lehet koorigálni. Nagyon köszönöm előre is a válaszát. Üdvözlettel: Adrienn

        Dr. Herman Tünde válasza a császármetszés témában

        Kedves Kérdező! Nem valószínű, hogy a heg változni fog, sajnos ez a harmadik műtét után gyakran előfordul, amennyiben a torna nem fog segíteni plasztikai sebészeti beavatkozás is szóba jöhet.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2012. február 19., 18:05; Megválaszolva: 2012. február 24., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: