Pszichés okokból szülhetek-e császármetszéssel?

Tisztelt Doktor Úr! 32 hetes kismama vagyok, három sima szülésem volt(13, 6 és másfél éve)a harmadik elég rázós volt, kicsit bepánikoltam, nagyon heves fájások voltak, levegőt sem kaptam.Nyáron derült ki, hogy újra babát várunk, nem volt tervezett, de hát ha jönni akar... A 20.héttől kezdődöen kezdtek pánik rohamaim lenni, fulladás, állandó 110 feletti pulzus, erős mellkasi fájdalom, kézzsibbadás.Szívkórházban is voltam, ott semmi gond, azt mondták pánik.Rájöttem hogy aszüléstől félek de nagyon, ha pl. uh-ra megyek a kórházba mindig rosszul leszek, gombóc van a torkomba és zilálok, remegek, és izzad a kezem.1-2 órákat alszok éjjel, a, körmeimet tövig rágtam, és csak aszülésre gondolok.H.orvos elküldött pszichiáterhez, aki meg is állapította a rohamokban jelentkező pánikszindrómát. Azt mondta, hogy szakvéleményt is ad(ha lehet jogilag)a császárra, de előbb kérdezzek meg egy nőgyógyászt.Ön szerint ilyen esetben van remény a császárra? És írhat ilyen sz.véleményt a psz.-ter? Nagyon félek! TIsztelettel:32éves és hetes kismama

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a szülés témában

Azt kell tudni a császármetszés végzésének a kockázata az anyára háromszor nagyobb mint a hüvelyi szülés. Javallat császármetszésre lehet abszolut vagy relativ tényező, valamint anyai és magzati ok. Három hüvelyi szülés után általában nem szokott problémát okozni a hüvelyi szülés, természetesen lehet olyan tényező amikor más lehetőség nincs, csak a császármetszés. Társszakmák javallatai is lehetnek, amik indokolják a műtétes szülés befejezés végzését.

Kérdés: 2012. február 17., 18:05; Megválaszolva: 2012. február 20., 22:31
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhes lennék?
korai terhesség
Terhesség duphalac belsőleges oldat
Enyhe sárga barna pöttyös folyás...
Aggódnom kellene e?