Többszörös vetélés utáni teherbeesés és kérdések

Sajnos már két vetélésen is átestem. Az első 2006-ban volt, akkor kb. 6 hetes lehettem (február végén volt az utolsó menzeszem, április 11-én kerültem be a kórházba, 13-án műtöttek). Akkor nem szedtem semmilyen vitamint sem, mivel nem tervezett terhesség volt. A kórházba azért kerültem be, mert elég erősen el kezdtem vérezni, és a vérvétel is igazolta a vetélést, mivel a béte HCG szintem eléggé visszaesett. Még abban a hónapban el kezdtem szedni a Milligest-et. A fogamzásgátló szedése alatt semmiféle problémám nem volt, évente néztek nálam májfunkciót is. Semmi nem indokolta, hogy szedési szünetet kellett volna tartanom, ezért kicsit több, mint 5 évig szedtem. A második vetélésem 2011. novemberében volt. Itt már terveztük a babát. Szeptemberben hagytam abba a fogamzásgátló (Milligest) szedését, majd rendben megjött a menzeszem október 4-én. Október 24-én mentem el nőgyógyászhoz, egy egyszerű kontoll vizsgálatra (amolyan kérdezz-felelekre), ahol a doktornő hasi ultrahang alapján közölte velem, hogy 99% az esély, hogy babát várunk. Előtte gyakran eljártam futni, rendszeresen biciklizek (munkahelyre) napi 8 km-t. A doktornő az előzményeim miatt azonnal eltiltott ezektől a mozgásformáktól, sétálni szerencsére lehetett. Ezért gyalog, nyugodt tempóban besétáltam a munkahelyemre. Ahogy a doktornő közölte, hogy babát várunk, azonnal el kezdtem "szedni" a Hipp Natal-t. Mivel nem szeretek semmiféle gyógyszert bevenni, ezért dönöttem a Hipp mellett, mivel a leírás szerint csak gyümölcsöket és természetes anyagokat tartalmaz. Október 28-án volt egy enyhe rózsaszínes folyásom, amivel azonnal elmentem az orvosomhoz. A doktornő akkor Duphastont, magnézium-citricit írt fel és ajánlotta még a Femibion800-at is. Ezeket meg is vettem még aznap a gyógyszertárban, és az előírás szerint szedtem is őket. Aznap utaznunk kellett (Székesfehérvár-Martfű), amire az orvos rábólintott azzal a feltétellel, hogy nem "ugrálok", hanem pihenek. November 2-án mentem vissza az orvoshoz, és az ultrangon

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

Sajnos a kérdések nem fértek rá, így válaszolni sem tudok.", és az ultrahangon"innen nincs tovább.

Kérdés: 2012. február 08., 13:27; Megválaszolva: 2012. február 09., 22:53
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhes lennék?
korai terhesség
Terhesség duphalac belsőleges oldat
Enyhe sárga barna pöttyös folyás...
Aggódnom kellene e?