• Amalgám - terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor! Lassan 2 éve tömtek amalgámmal egy fogamat, most babavárás előtt állunk, sőt talán már meg is fogant a pici élet. Most olvastam egy cikket- és utána a sok-sok többit...teljesen kétségbe estem. Kérdésem, hogy ha amalgámmal van tömve 1 fogam, semmi egyéb nincs ( hid-korona stb) kivéve 2 fehér tömést, mennyire káros-e a magzatra. Az amalgámtömés rálóg az inyemre is (ettől jobban oldódik a higany), és néha érzek fémes izt onnét, illetve, ritkán vérzik is az a fog . Mit tanácsol? Kivetessem a tömést, illetve ha kivetetem és most nem vagyok még kismama mennyi időt kell várni a másik babával? Köszönöm válaszát.

        Dr. Boros Miklós válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! Nem kell félni egy töméstől, nyugodtan teherbe eshet, de ha nagyon zavarja a tömés, akkor cseréltesse le.Csere után nem kell várni.


        Dr. Boros Miklós, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 05., 17:27; Megválaszolva: 2012. február 07., 09:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: