magzatvédő vitamin

Jó napot kívánok! Magzatvédő vitaminról lenne kérdésem. A napokban teszteltem pozitívat, aminek nagyon örültem. Eddig kétnaponta vettem be egy szem Gravidát, ez már kb 4 hónapja így volt. Viszont most naponta szeretnék vitamint szedni. De nem tudok dönteni. Ami szimpatikus, az a Gravida és a Femibion 800. Az utóbbi azért, mert könnyen hasznosítható folsav van benne, az előbbi pedig azért, mert több olyan dolgot tartalmaz, amit a Femibion nem pl: A, D3, K, H vitamin, Magnézium, Cink, Kalcium, Foszfor. Azt szeretném kérdezni, hogy bajt csinálok azzal, ha egyik nap Femibiont, másik nap Gravidát veszek be? A másik kérdésem: kell kiegészítőleg folsavat szedni ezen vitaminok mellett? Ha igen, hány mg-ot? Válaszát hálásan köszönöm! Dia

† Dr. Szalóczy Péter válasza terhesvitamin témában

Kedves Dia! Jól tette, hogy terhesség szándékával egyidejüleg Gravidát kezdett jóval előbb szedni. A Fólsav, mint ugynevezett magzatvédő vitamin a Gravidában is megfelelő mennyiségben megvan. Szerepe a koraembrionális időben a legnagyobb, azaz a fogantatás után. Nem feltétlen kell keverni a Fembionnal, a Gravida egyedül is tökéletesen elég. Ezzel együtt nem hiba, ha felvéltva szedi őket. Lényeges, hogy a multivitamint egész terhessége alatt és a szoptatás idején is szedje, igy a fejlődő nagy anyagigényű magzat nem rabolja ki a maga szervezetét ezekből a molékulákból.Ne higgyen annak a szóbeszédnek, hogy multivitamint szedő anyák magzatai túl nagyra fejlődnek. Hosszú távon napi egy szem elegendő.

Kérdés: 2012. január 31., 20:39 ;Megválaszolva: 2012. február 02., 23:30
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesvitamin
Tisztelt Doktor úr! 8hetes kismama vagyok 2.gyermekemmel, és Hipp natal vitamint szedek. Az előző terhességnél is azt szedtem, állandóan rosszul...
Femibion 800 és 400
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy pajzsmirigy alul működés miatt szedett Letrox 50 (napi fél szem) mellett lehet e szedni a...
Gravida vagy Elevit?
Tisztelt Weborvos! Nem tudom eldöntetni, hogy melyik lenne a megfelelő vitaminforrás. Gravida vagy Elevit? A terhességet megelőzően is ajánlott...
Pajmirigy alulműködés-terhesvitamin
Tisztelt Szakértő! Pajzsmirigy alulműködésem van, amelyre napi 25mg L-Thyroxint szedek. Párommal kisbabát szeretnénk, ezért nézegetem a...
Pajzsmirigy alulműködés...
Tisztelt Webbeteg.hu! Pajzsmirigy alulműködésem van, amelyre napi 25mg L-Thyroxint szedek. Párommal babát tervezünk. Az lenne a kérdésm, hogy jód...