• Staphylococcusra kell-e antibiotikum?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! 25 hetes kismama vagyok. A 23. héten hüvelyváladék tenyésztést végeztek el nálam, ennek eredménye a staphylococcus aureus baktérium kimutatása lett. (Mennyiséget nem írnak.) A kérdésem, hogy ha egyébként teljesen panaszmentes vagyok (a tenyésztést sem emiatt végezték el), akkor szükséges-e antibiotikumot szednem? Hallottam olyat is, hogy a szülésnél adnak 2 antibiotikum injekciót, de lehet, hogy ez inkább a streptococcus esetében van így. Ön szerint mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! A hüvelyben, mint jó táptalajt jelentő váladékban, egyenletes hőmérsékleten bármilyen kórokozó jelen lehetrpanaszmentesen, de a tejsav baktériumol miliárdja az egészséges, savas kémiájú hüvelyben nem engadi kóroká szaporodni őket. Korszerű tenyész tápatlajon azért megjelemhetnek.Panaszmentesen jelenleg nem lel szájon áö vagy injekcióval bejuttatott antibiotikum. Hogy helyileg felhelyezett hüvelykúpot alkalmazzon, szóbajön, de ez intészményenként és orvosi felfogásként változó. Ha most nem kezelik ezzel, érdemes 3-4 hét múlva ismét tenyészteni egyet, ha közben továbbra is tünetmentes marad. felteszem, szülésebonyolítását már helyileg megtervezte, esetleg önt állandó válaasztott orvos gondozza. Adódik, hogy kérdezze meg ezzel kapcsolatos véleményét, hogy vélemények ne keresztezzék egy mást. Imételt tenyésztés pozitivitás esetén a hüvlykúp kúra szülési terminus közelében is szóbajöhet.


        Kérdés: 2012. január 26., 11:51; Megválaszolva: 2012. január 27., 22:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: