• Terhesség alatti méhszájseb

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr-nő! 40 éves, 17 hetes kismama vagyok. 16 hetesen egy reggel elmentem a mosdóba és rettenetessen el kezdtem vérezni. Bementem a kórházba, és ott kiderült, méhszájsebem van. Cytológia és szövettan negatív lett, így miután 6 napig nem véreztem hazamehettem. Elöszőr azt mondták, leégetik, lefagyasztják, vagy lézerrel megkezelik. Amikor hazaengedtek, megkérdeztem mikor lesz a beavatkozás, de azt mondták, egyenlőre nem nyúlnak hozzá. A hátránya az hogy nem élhetünk házas életet a párommal, és valószínű császármetszéssel kell szülnöm. Igazán azt nem értem mért nem védezték el a beavatkozást. Azt mondták neken, hogy a méhszájseb vérzése nem árt a terhességnek, mert "messze" van egymástól a kettő, inkább rám veszélyes a sok vérvesztés miatt, ami csak igazán akkor lenne a babára veszélyes. És egyáltalán nem szeretnék csszárral szülni. Kérdésem: Ezeket a beavatkozásokat altatásban lehet csak elvégzni? Ha nem, akkor is veszélyes a babára és a terhességre? El lehet ezeket a beavatkozásokat végezni szülés előtt is pár héttel? Ha elvégzik a beavatkozást, a szülés lehetséges simán, hüvelyi úton, baj nélkül? Válaszát előre is köszönöm. 71

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

        Ha a cytológia rendben akkor sürgős teendő elvileg nincs.Szövettan negatív, ezt nem tudom, honnan készült? Terhességben méhszájon beavatkozást végezni az kockázatos. Azt követően elképzelhető, hogy csak császármetszés útján tanácsos szülni. A méhszájon végzett műtét után a hüvelyi szülésnél ismételt méhnyak károsodás lehet, ezért javasolnak császármetszést. Gyakoribb a vezetéses érzéstelenítés, az un."gerinc érzéstelenítés" terhességben, mint az altatás, persze ez is több tényező függvénye melyiket alkalmazzák.


        Kérdés: 2012. január 20., 20:34; Megválaszolva: 2012. január 23., 21:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: