javasolt e genetikai vizsgálat?

Tisztelt Dr.Úr-Nő! Ma jött meg az afp eredményem: Koncentráció /MOM AFP 1.13 hCG 2.34 SP1 1.54 PAPP-A 2.08 Nyitott velőcsőzárodási rendellenesség (VZR) kockázatának becslése Az afp koncentrációja alapján a VZR számított kockázat kisebb, mint 1/10 000, negatív 21 -triszómia kockázatának becslése Az anya életkora alapján a 21-triszómia kockázata 1/215, negatív A mért szérum alkotók koncentrációinak együttes eloszlása alapján a 21-triszómia számított kockázata 1/290 A mért szérum alkotók......... egy. elosztása, és az anya életkorának figyelembe vételével a 21-triszómia számított kockázata 1/127 pozitív 18-triszómia kockázatának becslése A mért szérum alkotók koncentrációinak együttes elosztása, alapján a 18- triszómia számított kockázata kisebb, mint 1/50 000, negatív Azt szeretném megkérdezni, hogy ezek jó eredmények-e vagy ajánlatos a pozitív eredmény miatt vizsgálat? Egyébként 35 éves múltam. Készülök majd 4D Uh-ra is, mert ott is néznek pár dolgot, és most megyek még 18 hetes uh-ra hétfőn! Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: V. A

Dr. Pétervári László válasza genetika témában

Ha kockázat 1/150-nél nagyobb akkor javasolt a

kromoszóma vizsgálat elvégzése.

Tehát ez a vizsgálati eredmény indokolja a kromoszóma vizsgálat elvégzését.

Kérdés: 2012. január 19., 12:51; Megválaszolva: 2012. január 21., 23:02
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Genetika
Üdv! szeretném a tanácsát kérni, 12. héten voltam terhességi uh ahol minden rendben volt, nyaki redő 1.5 mm, orrcsont van, crl: 70 mm, bpd: 22 mm, fl:...
Genetikai tanácsadás
Tisztelt Doktor úr! 4.babánkat elveszítettük 2 napos korában.Sajnos, edwards-szindrómája volt.38 éves vagyok. Most kezdünk megbarátkozni egy újabb...
Kombinált teszt eredménye
Tisztelt Doktornő! /Tisztelt Doktor Úr!   Kérném szíves segítségét az alábbiakban! 28 éves nő vagyok, első terhességem. A 12 hetesen...
12 hetes vérvétel
Tisztelt Doktor nő/úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a 12 hetes vérvételes eredményem a következő f-béta-HCG 26, 7 U/l; valamint a PAPP-A...
Amniocetesis
Tisztelt Doktorno   Eloszor is elnezest az ekezetek hianya miatt, kulfoldon elek es sajnos nincsen ekezetes billentyuzetem. 14 hetes es 3 napos...