• javasolt e genetikai vizsgálat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Úr-Nő! Ma jött meg az afp eredményem: Koncentráció /MOM AFP 1.13 hCG 2.34 SP1 1.54 PAPP-A 2.08 Nyitott velőcsőzárodási rendellenesség(VZR) kockázatának becslése Az afp koncentrációja alapján a VZR számított kockázat kisebb, mint 1/10 000, negatív 21 -triszómia kockázatának becslése Az anya életkora alapján a 21-triszómia kockázata 1/215, negatív A mért szérum alkotók koncentrációinak együttes eloszlása alapján a 21-triszómia számított kockázata 1/290 A mért szérum alkotók......... egy. elosztása, és az anya életkorának figyelembe vételével a 21-triszómia számított kockázata 1/127 pozitív 18-triszómia kockázatának becslése A mért szérum alkotók koncentrációinak együttes elosztása, alapján a 18- triszómia számított kockázata kisebb, mint 1/50 000, negatív Azt szeretném megkérdezni, hogy ezek jó eredmények-e vagy ajánlatos a pozitív eredmény miatt vizsgálat? Egyébként 35 éves múltam. Készülök majd 4D Uh-ra is, mert ott is néznek pár dolgot, és most megyek még 18 hetes uh-ra hétfőn! Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: V. A

        Dr. Pétervári László válasza a genetika témában

        Ha kockázat 1/150-nél nagyobb akkor javasolt a kromoszóma vizsgálat elvégzése. Tehát ez a vizsgálati eredmény indokolja a kromoszóma vizsgálat elvégzését.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 19., 12:51; Megválaszolva: 2012. január 21., 23:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: