• Hibázott e valaki?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Szeretném a tanácsát kérni a terhességemről érintett szomorú dologról! Első babát vártuk káros szenvedélyem nem volt folyamatosan jártam a védőnőhöz, és orvosokhoz is.Ám 22 hetes terhesen elkezdett emelkedni a vérnyomásom. Tanácsadáson a védőnő 139/82 mért. Következő tanácsadás alkalmával 24 hetesen 155/85 volt, itt át is küldött a védőnő a háziorvosomhoz aki felírta a Dopegyt nevű vérnyomás csökkentőt amit innentől kezdve rendszeresen szedtem is.Visszajártam a háziorvoshoz vérnyomás mérésre átlagosan 140 körüli volt mindíg a gyógyszerrel a vérnyomásom, (erről nincs hivatalos bejegyzés a terhes kis könyvemben) Aztán következő tanácsadás alakmával a védőnő 140/90 et mért, és szépen híztam is. 28 hetes terhesen 167/93 mért, jócskán híztam, és a vizeletemben fehérje jelent meg a teszt alapján amit a védőnő végzett el 2 darab plusz jel van feltüntetve a fehérje vizeletnél a kis könyvemben. Aggódni kezdtem és kérdeztem h mit lehetne ezek ellen tenni nagy faggatózás árán annyit kicsikartam a védőnőből hogy a fehérje vizeletre beírta a kis könyvembe vegyek Canesten Combit a magas vérnyomásra pedig azt a választ kaptam hogy menjek haza, és vegyek még be 1 szem Dopegitet és szépen hazaküldött! Aminek az lett az eredménye hogy 30 hetesen bevéreztem és erős görcsöket éreztem bevitt a mentő és közölték hogy meghalt a babám, és visznek szülni! A kórházban minden papíromat végignézték rendben találtak mindent és azt mondták h ha már 22 hetesen beküld a védőnő a kórházba akkor semmi baj nem lett volna, mert ezt meglehetett volna előzni mert toxot kaptam, én is életveszélyben voltam végig a tudtom nélkül. A boncolási papíron az áll hogy méhen belüli élenyhiány okozta a babám halálát! De még a hivatalos boncolási jegyzőkönyvet eddig még nemkaptuk meg, a napokban várjuk! Kérem a segítségét hogy van e felelős ebben a tragédiában, vagy egyátalán ki a felelős ezért vagy hogy van e? Nagyon kérem segítsen! Szeretném 1 szakértő véleményét hallani, mert eddig az orvosok csak bujkáltak! Köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a toxaemia témában

        Az összes körülményt nem ismerem, állást foglalni nem tudok. 8 hétig orvosi terhesgondozás!? A szülés hüvelyi vagy császármetszés? A terhességi toxeamia tünetei:vizenyő, fehérje megjelenése a vizeletben, vérnyomás emelkedése 140/90 Hgmm fölé. Magzati és anyai veszélyállapot!


        Kérdés: 2012. január 13., 11:53; Megválaszolva: 2012. január 14., 23:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr /Doktornő! Körülbelül 4 hetes terhesen kaptam fogászati érzéstelenítést a fogtömésem miatt, viszont akkor még nem tudtam, hogy várandós vagyok. Ez okozhat problémát a későbbiekben? Köszönöm előre is a választ!
        3császármetszéses szülés után monochloralis ikerterhességet állapítottak meg nálam. Kérdésem az lenne, mennyire veszélyes ez a magzatokra nézve, mennyi az esélyük egy egészséges életre? Köszönöm!
        Tisztelt Doktorúr! Kérdésem az lenne mikor történhetett a fogantatás? Mennyire lehet biztosan kiszámolni? Az utolsó mentruáciom első napja május 9. volt. A nőgyógyászom 6 hét +1naposra becsülte a terhességem 06.29-én. Az uterus sag átm....
        Jónapot Kívánok A kérdésem az lenne hogy utoljára május 20-án menstruáltam. Végeztem a késés után 2 hettel is több terhességi tesztet mindegyik pozitív eredményt mutatott. Viszont most julius 2-án el kezdtem görcsölni picit és vérezni...
        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Régóta próbálkoztunk összehozni a párommal egy kisbabát, azonban hosszú hónapok sikertelensége után már kezdtünk kételkedni a természetes úton történő fogantatásban. Az ovulációs tesztjeim rendre...
        Tisztelt Doktor Úr! 32 hetes kismama vagyok. Felpuhult méhszáj, C:2100 miatt nőgyógyászom 4x1 Cordaflexet javasolt, az ambuláns lapon rajta van, azonban receptet elfelejtett adni, úgy láttam pedig, hogy vénykoteles. Háziorvosommal fogom ezért...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció