• Seduxen, terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő/úr! Ma voltam terhesgondozáson, mert gombára utaló jeleim voltak. Megkérdeztem az orvost, hogy normális-e, hogy a farcsontomtól egészen a combomig szokott nyilalni a fájdalom, gerincferdulésem is van(khiposcoliosis). Azt mondta, hogy igen. Tehát megvizsgált, írt fel Pimafucin kúpot, Seduxen 2*1-et és magnerotot. Kiváltottam, aztán olvasom, hogy a Seduxen nyugtató és görcsoldó hatású, de én nem görcsölök, egy szóval se mondtam ilyet az orvosnak, a fent említett kérdést tettem fel. Nem szeretném ezt a gyógyszert szedni, nem szeretnék hozzászokni, meg a mellékhatásai is elég durvák, meg szerintem nem is indokolt, valószínű félreértettük egymást a doktorúrral. Az lenne a kérdésem, hogy így származhat-e baj, abból, ha ezt nem szedem? A kiskönyvemről küldöm a képet is, mert nem tudom kibogarászni belőle, hogy mit írhatott bele, mert méhszájat is vizsgált. 12.-én leszek 21 hetes terhes. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát. Az I.10-ei dátumot kéne nézni, én valami olyat látok benne, hogy 3x0 in fedur a többit nem tudom, de a jelentését se értem. Sajnos nem valami jó a kép.

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

        A gyógyszert amit javasoltak önnek egyiknél sem ismert magzat károsító hatás. A terheskönyvben láthatóak a javasolt gyógyszerek nevei és adagolási mennyiségük.


        Kérdés: 2012. január 10., 15:35; Megválaszolva: 2012. január 12., 20:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        3császármetszéses szülés után monochloralis ikerterhességet állapítottak meg nálam. Kérdésem az lenne, mennyire veszélyes ez a magzatokra nézve, mennyi az esélyük egy egészséges életre? Köszönöm!
        Jónapot Kívánok A kérdésem az lenne hogy utoljára május 20-án menstruáltam. Végeztem a késés után 2 hettel is több terhességi tesztet mindegyik pozitív eredményt mutatott. Viszont most julius 2-án el kezdtem görcsölni picit és vérezni...
        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Régóta próbálkoztunk összehozni a párommal egy kisbabát, azonban hosszú hónapok sikertelensége után már kezdtünk kételkedni a természetes úton történő fogantatásban. Az ovulációs tesztjeim rendre...
        Tisztelt Doktor Úr! 32 hetes kismama vagyok. Felpuhult méhszáj, C:2100 miatt nőgyógyászom 4x1 Cordaflexet javasolt, az ambuláns lapon rajta van, azonban receptet elfelejtett adni, úgy láttam pedig, hogy vénykoteles. Háziorvosommal fogom ezért...
        Tisztelt Dr. Farkas Ágnes! Május végén volt missed ab műtétem (1. problémamentes terhesség 9. hetében derült ki, hogy nincs szívhang, az azutáni héten volt a műtét a Szigetvári Kórházban). Most voltam a 4 hetes kontrollon, ahol, amikor...
        Kedves Doktor Nő/ Úr! Tegnap előtt óta olyan érzésem van, mintha állandóan székelnem kéne, mintha a baba nyomná a beleim. Nagyon alul érzem a rugdosását a hasam legaljában oldalt, 20 hetes vagyok. Egész éjjel nyomott alul a hasam nem fájt...
        Kedves Doktor Nő/ Úr! Lehet hogy orvosilag nem indokolt a kérdésem, de azért biztonsag kedvéért megkérdezem. Első terhességemmel novemberben fogok szülni. Az a problémám, hogy észrevettem magamon hogy az ereim állapota nem biztos hogy jó. Ha...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.