• Szedjem az Utrogestant vagy még várjak vele?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Van egy 7 éves kislányunk és már kb. 1 éve próbálkozunk a testvér projekttel. Sajnos eddig sikertelenül. December 6-án volt az utolsó menstruációm első napja és azóta január harmadikán egy nagyon kevés barnás folyásom (csak egy pecsét). Rögtön bejelentkeztem a nőgyógyászomhoz, aki 26-án tud fogadni. Előző terhességem elején Utrogestant írt fel a doktornő és 12 hétig napi 1 golyót használtam. Mivel a doktornő csak később tud fogadni (jelenleg nincs barna folyás) ajánlatos lenne-e az Utrogestan addig is, vagy inkább ártanék vele. Ha nem vérzek nem mehetek a sürgősségi orvoshoz, hogy van egy pozitív terhességi tesztem és volt egy napig barnás folyásom. Ezért szeretném tudni, hogy mit tanácsolna ebben az esetben egy szakember. Várjak 26-ig ha nincs más gond és nincs vérzés vagy folyás. Nagyon szeretnénk ezt a babát és nagyon félek, hogy elveszítem. Köszönettel és tisztelettel Anna.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! Ne féljen, feltehetően nincs semmi baj. Egy minimalis vérzésnek ez időben még nincs jelentősége, úgynevezett emlékező vérzést még prodkálhat a szervezet koraterhességben. Ha azóta nincs vérezgetée, gyrészt egyenlőre kímélőbb életmóddal lehet várni, házasélet se legyen egyenlőre, de ha nyugatalan, a nőorvosi és terhes vizsgálat bárhol beutalómentesen megtörténhet, ha a megszokott orvosa nem tud soronkívüliséget biztosítani. Az Utrogestan kitünő szer, de jobb lenne csak fenyegető tünetek esetén alkalmazni, ha újra vérezni kezdene.Ne szorongjon, mert az is árthat a terhességnek. Az Utrogestannal nem árt, legfeljebb felesleges. Végleg majd az első hüvelyi ultrahang vizsgálat fogja megnyugtatni.


        Kérdés: 2012. január 08., 19:10; Megválaszolva: 2012. január 10., 12:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr /Doktornő! Körülbelül 4 hetes terhesen kaptam fogászati érzéstelenítést a fogtömésem miatt, viszont akkor még nem tudtam, hogy várandós vagyok. Ez okozhat problémát a későbbiekben? Köszönöm előre is a választ!
        3császármetszéses szülés után monochloralis ikerterhességet állapítottak meg nálam. Kérdésem az lenne, mennyire veszélyes ez a magzatokra nézve, mennyi az esélyük egy egészséges életre? Köszönöm!
        Tisztelt Doktorúr! Kérdésem az lenne mikor történhetett a fogantatás? Mennyire lehet biztosan kiszámolni? Az utolsó mentruáciom első napja május 9. volt. A nőgyógyászom 6 hét +1naposra becsülte a terhességem 06.29-én. Az uterus sag átm....
        Jónapot Kívánok A kérdésem az lenne hogy utoljára május 20-án menstruáltam. Végeztem a késés után 2 hettel is több terhességi tesztet mindegyik pozitív eredményt mutatott. Viszont most julius 2-án el kezdtem görcsölni picit és vérezni...
        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Régóta próbálkoztunk összehozni a párommal egy kisbabát, azonban hosszú hónapok sikertelensége után már kezdtünk kételkedni a természetes úton történő fogantatásban. Az ovulációs tesztjeim rendre...
        Tisztelt Doktor Úr! 32 hetes kismama vagyok. Felpuhult méhszáj, C:2100 miatt nőgyógyászom 4x1 Cordaflexet javasolt, az ambuláns lapon rajta van, azonban receptet elfelejtett adni, úgy láttam pedig, hogy vénykoteles. Háziorvosommal fogom ezért...