• Szülés utáni abrasio

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Idén november 12én született második gyermekem, természetes szüléssel. A szülés problémamentes volt, a szokásos idő után jöhettünk haza. 2 hét elteltével igen erős vérzésem lett, ami még egyszer ismétlődött. Az orvosom uh-n residumot állapított meg, és javasolta az abrasiot, melyre december 6án került sor, 3 héttel a szülés után. Szövettani eredményem két hét múlva várható. Lelkileg nagyon megviselt a beavatkozás, értetlenül állok a történtek miatt. A műtét óta is folyamatosan vérzek, igaz, ez már jóval kisebb mennyiségű, mint korábban. Ez természetes még? Meddig javasolt a pihenés és a kímélet? Házasélet mikortól javasolt? A szülés utáni 6 hét nemsokára letelik, de a műtét után is várni kell 6 hetet? Abrasio után mikor várható a cervix és a méh regenerálódása? Jelenleg olyan, mintha a cervix a hüvelynyílás közelében látható lenne, eddig ilyet nem tapasztaltam. Az abrasio gátolja e egy következő terhesség vállalását? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a vérzés szülés után témában

        A műtét utáni 7-10 napig a vérezgetés normális,mely kevesebb mint a menstruáció.Néhány napos pihenés elegendő az abrasió után,azonban a házas élet két hétig,a szülés után hat hétig mellőzendő. A cervix a hüvelynyílás közelében nem látható,ha ilyet észlel keresse fel kezelő orvosát. Következő terhesség vállalása lehetséges.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 10., 13:46; Megválaszolva: 2011. december 13., 22:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: