• Gyermek szorongása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor, Doktornő! 8 éves kisfiam. Nem tudom pontosan szorongása van-e vagy más probléma lehet.Szeretném minél előbb kideríteni. Folyamatos pisilnie kell.Nehezen tudja visszatartani és éjszaka kb.3x megy ki a mosdóba. A tanulással is problémák vannak. Nem akar tanulni. Anyukájával folyamatosan kiabál nem fogad szót..Nagyon érzékeny kisfiú.Ez lehet más gyerekeknél is előfordul. Szükség lehet orvosi kezelésre? V.mi biztos nincs rendben mert régebben nem volt ilyen.Igaz férjemtől elváltam és lehet ez is közrejátszik. Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel:V.Szilvia

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás témában

        Kedves Szilvia! Legelőször el kellene vinni a kisfiát egy vizeletvizsgálatra, mert elképzelhető, hogy a gyakori vizelési inger hátterében valamilyen húgyúti fertőzés áll. Ha az alapos kivizsgálás negatív eredménnyel jár, akkor érdemes lenne gyermekét elvinni egy gyermekpszichológushoz, mert lehet, hogy valóban a válás és az iskolai növekvő terhelés okozza a feszültséget benne. Gyógyszerre valószínűleg nincs szüksége, de lelki támaszra igen. Legyenek vele Önök is türelmesek, ne az ő viselkedését tükrözzék vissza, hanem próbáljanak nyugodtan és kiegyensúlyozottan viselkedni a jelenlétében. Ragaszkodjanak következetesen a szabályok betartásához és a tisztelet megadásához, legyenek stabil alapelemei a kisfiával szemben állított elvárásoknak. Teremtsenek lehetőséget arra, hogy kiadja magából a feszültséget, vigyék minél többet a levegőre, mozogjon, játsszon. A szabad játék adja a legnagyobb alkalmat arra, hogy feldolgozza a benne feszülő problémákat.


        Kérdés: 2011. október 17., 14:50; Megválaszolva: 2011. október 18., 15:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt DoktornőDoktor Úr! Sajnos mindig is "aggódós" típus voltam, így szerintem az átlagnál érzékenyebb vagyok a stresszre, illetve nagyon rosszul viseltem mindig is, az utóbbi időben ez még fokozottabban igaz úgy érzem. Néhány éve...
        Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy 3 gyógyszerváltáson (antidepresszáns) vagyok túl! Szorongással és depresszióval továbbá Hypochondria (Carcinophobia)-val kezelnek. A gyógyszerek óta rosszabbul érzem magam. Voltam ultrahangon az összes...