Érdeklődés! (Fontos)

Üdv! Én érdeklődnék azzal kapcsolatban hogy hallottam és sokat olvastam a Cifralex nevezetű antidepresszánsról, szeretnék tudomást szerezni arról hogy ez a fajta gyógyszer minősül jobbnak vagy a Xanax? én már kb 3 hónapja Pánikbetegségnek illetve szociális fóbiában szenvedem, van egy nagyon jo cikkem amit ezzel kapcsolatoban szoktam olvasgatni, ez nem is mondhato betegsegnek hiszen az a túlzott gondolkodás miatt alakul ki ami az elménk játéka, egy rossz elmeszokás, én arra lennék még kiváncsi hogy Önök melyik gyógyszert illetve hatátos gyógymódot ajánlják ami kitisztitja kicsit az elmét és elűzi a rossz negativ gondolatokat es nem ösztönzi az embert hajszolt folyamatos agyaláson negativ gondolkodásmodon, nekem egy ilyen gyógymodra lenne szükségem, ami minden rosszat elűz és csak a jóó és pozitiv marad meg az elmémben, segithet ebben a Xanax nevezetű gyógyszer, már egy ideje azt szedem, de persze nem mindennap, csak amikor kimozdulok itthonrol vagy ugy érzem hogy Kell, ált.ban 0, 25öset szedek vagy 0, 5-set egy nap, eddig még ennél többet sosem vettem be, olvastam a tájékoztatóján hogy pánikbetegség eseten napi 3szor 0, 5mg ajánlott, de annyit azért félek bevenni mert az ugy gondolom elég sok, bár azt irják hogy még a napi 3-6mg ig is ellehet menni..tudom hogy minden az agyban dől el, és a pánikbetegség függ tőlen nem Én Ő tőle, de valahogy vannak dolgok amik automatizáltá váltak sajnos, és ezeket szeretném végleg kitörölni a fejemből, magát azt hogy a Pánikbetegség nem létezik, előtte én sosem gondoltam abba hogy ez mennyire kemény dolog és hogy valójában létezik e ilyen, addig ameddig meg nem tapasztaltam sajna, tudom hogy a túlzott gondolkodás agyalás miatt váltotta ezt ki belőlem, és az is hogy elég stresszes feszült ember vagyok, teljes mértékben fel tudom a problémát tárni, csak az a baj hogy nem tudom elűzni őket, mert már direkt rástresszelek mindenre csakhogy felkészüljek arra hogy ugyis mindjárt újra előjön...:(:( és ez nagyon elszomorít....előtte sokszor hallottam hogy szó volt a pánikbetegségről de valahogy sosem tudtam beleképzelni magamat mert nem tudtam mivel jár, most már tudom, segitsen kérem abban hogy semmi tesi tünete nem lehet ennek a fajta elmés dolognak, mert nem szeretnék speciel az utcán összeesni vagy ilyesmi, szeretnék ujra emberek között járni kelni anélkül hogy az eszembe jutna a panik szo, ami valojában nem is létezik csak az elmém tartja fent:( várom őszinte válaszát, lehetőleg anélkül hogy belekeverjük azt hogy Keressem fel orvosomat mert jobban ő sem tud nekem segiteni és jobban már nem tudja senki feltárni nekem ezt a problémát, mert látom mivel állok szemben csak nem tudom kezelni ez a baaaaaj!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

Kedves Kérdező! A pánikbetegség kezelésére hangulatjavítókat (ilyen a Cipralex) és szorongásoldókat (Xanax) együtt szoktunk javasolni. Ezek a gyóygszerek csökkentik a szorongásos tüneteket, de nem szüntetik meg az alapproblémát, azt, ami kiváltja a rosszullétet. Éppen ezért javasoljuk, hogy ha teheti kezdjen pszichoterápiára is járni, mely során először relaxációs módszereket sajátít el, később pedig megpróbál szembenézni a tünetekkel, sőt maga keresi azokat a helyzeteket, amikor jelentkeznek a pánik tünetei. Ennek a módszernek az elsajátítása szakembert igényel, de internetes forrásokból is el lehet sajátítani relaxációs módszereket (jóga, meditáció, izomrelaxáció), amik segítségével nyugodtabb tud maradni egy-egy roham alatt.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. október 17., 14:25; Megválaszolva: 2011. október 18., 15:16
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása
Folyamatos légszomj,orrdugulás
Helex sr 0,5 mg