• ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Kicsit lelki kérdéssel fordulok önhöz. 23 hetes terhes vagyok, szerencsére minden rendben, nőgyógyászom egyáltalán nem tiltja és tiltotta a terhesség alatt a szeretkezést. Ahogy telik az idő, egyre intenzívebben kívánom a férjem, de ez nem probléma egyikünk számára sem, sőt, örömet okoz mindkettőnknek. Viszont az orgazmust az egész terhességem alatt tudatosan hárítottam/hárítom, mert lelkiismeretfurdalásom van és félek attól, nehogy valami baj legyen. Ill. a babánknak nehogy valami baja legyen. Sokmindent hallottam, h jó az orgazmus a babának, de attól tartok mégis, ha átélem, vérzést tapasztalhatok megindulhat a szülés és egyszerűen inkább tudatosan kizárom ezt az aktusunkból. (eddig még pecsételő vérzést sem tapasztaltam az együttléteink alatt mindig nagyon kellemesek ezek a pillanatok, férjem nagyon figyelmes) Nem tudom, hogyan engedhetném el magam annyira, hogy ne gondoljam azt, h bármi probléma származik az orgazmusból. Vagy abból, h ennyi idő után hirtelen átélem... (? ) Mit tanácsol? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! Ha minden rendben van a terhességével, akkor nincs oka tartani a szerelem beteljesülésétől. Vizsgálatok azt mutatják, hogy az orgazmus alatti méhkontrakciók a babának is kellemesek, mivel hozzáér a méhfal a kis testéhez és ez olyan érzés neki, mintha szorosabban ölelné őt. Mindezek mellett a félelem, amit érez, teljesen természetes anyai ösztön, mellyel védi a gyermekét. Próbálja tudatosítani magában ezeket, és engedje el a félelmeit. Ha valóban veszélyes lenne a babára az aktus, akkor nem érezne fokozott vágyat! A természet mindent jól elrendezett, ne aggodalmaskodjon! Élvezzék a férjével a hátralévő hónapokat és egymást segítve készüljenek a szülői feladatokra. Ebben a folyamatban hasznos segítség lehet a vizualizáció, amikor is kényelmesen elhelyezkedik, becsukja a szemét és elképzeli, hogy mit és hogy szeretne. Próbáljon minél pontosabb lenni, érezze a szagokat és érintéseket, hallja a hangokat, és mindeközben alakítsa úgy a történetet, ahogyan Ön szeretné. Minél többször képzeli le ezeket a jeleneteket, az agya annál valószerűbbnek fogja megélni, és egy idő után úgy kezeli, mintha a valóságban is megtörtént volna, és semmi baj nem lett volna. A legközelebbi alkalommal pedig ezekre az emlékekre támaszkodva fog jó irányba fordulni a szerelem.


        Kérdés: 2011. október 10., 16:20; Megválaszolva: 2011. október 11., 22:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: