Feledékenység

Tisztelt WebDoktor! Óriási problémám van, Nem is tudom, h hol kezdjem, mert az én problémám elég összetett. Kezdem ott, h mindig visszahuzodó személyiség voltam, most is az vagyok, ezt nem bírtam még mindig levetközni.Gondolok itt arra, h nem járok társaságba, ha mégis valahova kimozdulok pl. pizzériaban vagyok, akkor meg azon rágodok, h megfeleljek mindenkinek, vagy h ha rendelek valami kajcsit akkor idegességemben nehogy elkezdjek dadogni.Ezt most az utóbbi időben az tetézi, h mindent elfelejtek, de konkrétan úgy, h ha odamegyek egy hölgyhöz, aki tetszik és beszélgetést kezdeményezek, akkor beszélgetés közben azon gondolkozok, h mivel hengereljem le, h vonzalmat keltsek benne. Ezért van az, h akár 5 perc alatt ki fogyok a témából, mert én kb. 2 mondattal elmondom azt, h mit csinálok, mi a hobbim, azt kalap kabát.Úgy vettem észre, h nincs kialakult SZEMÉLYISÉGEM ÉS KREATÍVITÁSOM. Mondok még egy példát: Egyre jobban teret hódít a Facebook. Itt szoktak ismerösök felrakni képeket magukról stb. A képeket lehet kommentelni, és néha beleolvasok ezekbe a kommentekbe és látom, h némelyik ember olyan jó hozzászolásokat ír, h csodálkozok, h nekem az eszem ezt miért nem adja ki. Pl. ha egy lány domborít egy felsőben és egy mini szoknyában a képen. akkor az én kommentem ennyi: "de csini vagy" egy másik hozzászólás: "máskor rövidebb szoknyát húzzál fel, mert az nekem jobban tetszik" stb. tehát ez az én központúság vagy az én gondolkodás nem alakult ki bennem, úgy érzem. Jelenleg párkapcsolatban élek 3 éve, bár sztem nemsokáig, igazából eltűrt vok, mert a barátnőm máshol is keresi a boldogságot a gyanúm szerint. Megromlott a kapcsolat. Bármennyire is próbálok vicces lenni a kapcsolatban, ő már nem nevet. Voltak kapcsolataim az elmúlt 12 évben, 1 éjszakás is meg hosszútávú is több is. De mindig kiábrándultak belőlem a csajok, ha valakivel össze is jöttem, az csak azért volt, mert pofára bejöttem Neki és ahhoz az elég volt, h ágyba bújjúnk. De utánna befásultunk elég gyorsan, mert a nevetés elmaradt az életünkből. Tehát összegezve: elsősorban szeretném visszanyerni a memóriám valami gyógyszeres kezeléssel, mert ameddig nem ugrik be semmi az agyamba kreatív módon bármivel kapcsolatban, addig csinálhatok én bármit. Egyszerűen nem fogékony az agyam semmire, és ennek a következményeit a leírtak alapján sajnos viselem. Másik kérdés, h koraszülött jöttem a világra, 1 kg 70 dk-val, és arra is gondoltam, h az agyam egy része nem bírt kifejlődni rendesen. Ez befolyásol valamit? Kicsit lehet, h tömör lett, de nagy vonalakba igy bírtam összefoglalni. Előre is köszönöm a megértést és választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza szociális fóbia témában

Kedves Kérdező!

A panaszok, amikről beszámolt a szociális fóbia tünetei. Félénkség, visszahúzódás, szociális helyzetben szorongás, befulladó beszélgetések, unalmasság, stb. Rengeteg ember jár ebben a cipőben, statisztikák szerint a népesség 11.5 %-a küzd hasonló problémákkal. Ez egy állapot, amit egyrészről el kell fogadni, másrészt a hiányzó készségek sok szempontból fejleszthetőek. A kognitív magatartásterápia segít megszüntetni a szorongásos panaszokat, a kommunikációs és asszertív tréningek pedig a hiányzó készségeken javítanak.

Kérdés: 2011. október 10., 16:10; Megválaszolva: 2011. október 11., 22:30
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Félek,szorongok,furán érzem...
Két hónapja tartó rosszullét
Agydaganat vagy szorongas?
Kedves Doktorno! Problemamat szeretnem onnel megosztani. Mindig aggodo, stresszes, hipochonder ember voltam. 2 evvel ezelott fejfajasom, szedulesem volt...
Scippa (escitalopram) váltása
Kedves Doktornő! Körülbelül 3 hónapja szedek pánikbetegségre, generalizált és szociális szorongásra, - és ami legjobban zavart, az ezekből...
Mi lehet a gond ?