• Szorongás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretnék segitséget kérni egy problémában. Az lenne a gondom, hogy nagyon félénk vagyok, sött talán tulságosan is.Utána olvastam, szociofób vagyok.ha társaságba megyek, a szivem elkezd hevesen dobogni, valamint a kezem is elkezd rezegni, izzadok stb.szeretném megkérdezni, nem e lehet valahogy ebb9l a betegséb9l kigyógyulni, ha máshogy nem, valami gyógyszer segitségével, esetleg valami ithon alkalmazható módszerrel.

        Dr. Veress Dóra válasza a szociális fóbia témában

        Kedves Uram! Ezt szociális szorongásnak nevezik, A gyógyszerek közül a hangulatjavító szorongásoldó kombináció használható a tünetek csökkentésében, de tudnia kell, hogy ezek a szerek nem oldják meg a problémát, csak a tüneteken enyhítenek. Hosszú távú megoldást a kognitív magatartásterápia hozhat, melynek során megtanulja felismerni a negatív gondolatait és korrigálja ezeket, illetve elsajátít relaxációs gyakorlatokat, melyek csökkentik a szorongásos panaszait stresszes helyzetekben. Ha otthon használható módszereket keres, akkor próbáljon megtanulni relaxálni. Tanulja meg a helyes légzéstechnikát, sajátítsa el az izomrelaxációt, vizualizáljon, meditáljon. Mindegy melyiket csinálja, annyi a lényeg, hogy egyet sajátítson el olyan színvonalon, hogy képes legyen csökkenteni a szorongásos panaszait. Ha ezzel megvan, akkor kezdheti magát hozzászoktatni azokhoz a helyeztekhez, melyektől eddig rettegett. Próbáljon lépésről-lépésre kapcsolatokat kialakítani, először szólítson meg embereket a bevásárló sorban, aztán a buszon, és így tovább. Ha már egy-egy szituációval megbarátkozott, akkor léphet tovább egy következő szintre.


        Kérdés: 2011. október 10., 00:45; Megválaszolva: 2011. október 11., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: