• Betegesen féltékeny vagyok...

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/úr! 3 éve vagyok együtt a barátommal, 2 évvel ezelőtt eljegyeztük egymást, jelenleg a közös házunkat építgetjük. Ez mind nagyon szép és jó, mégsem lehetek felhőtlenül boldog. A párom interneten ismerkedik, még a lánykérésem előtt is ajánlatokkal bombázott pár hölgyet.. Ezen kívül a közösségi oldalakat is rendszeresen látogatja, ahol a volt barátnőivel beszélget.. Nem tudom mit csináljak, ugyanis Ő közölte, hogy akkor leáll ezzel a viselkedéssel, ha lefogyok az ő szerint ideális súlyra. Mindent ezzel tesz függővé. Már belebetegszem a viselkedésébe, folyton gyanúsítgatom és kérdőre vonom, hogy miért nem velem foglalkozik, ilyenkor pedig rögtön támadásba megy át, s nem győzök bocsánatot kérni, hogy újra szóba álljon velem.. Mit kellene tennem? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a párkapcsolati konfliktus témában

        Kedves Kérdező! Mit kellene tennie? Tényleg kérdés ez? Én azon csodálkozom, hogy még nem tette meg! Én a kérdést úgy tenném fel, hogy miért él együtt olyan emberrel, aki lépten-nyomon megalázza Önt? Miért tervez közös jövőt valakivel, akinek Ön nem elég jó? Miért bízik még mindig egy férfiban, aki más nők után fut? Miért gondolja, hogy ez az ember megváltozik és később jobb lesz minden? Miért kér Ön bocsánatot, amikor a másiknak kellene? Ha valóban úgy vannak a dolgok, ahogy leírta, akkor Ön nem betegesen féltékeny, hanem önbizalomhiánya, kisebbségi érzése van, és szorong megtenni valamit, amit már rég meg kellett volna. Mitől fél, hogy nem lesz másik férfi, aki méltó módon szerethetné Önt? Vagy a közös otthont félti? Üljön le egy papírral és tollal a kezében és gondolja végig, hogy mi szól a kapcsolat megtartása mellett és mi ellene? Aztán pedig gondolja végig, hogy a hátralévő 5o közös évükben akarja-e mindezt, ami most van?


        Kérdés: 2011. szeptember 29., 22:28; Megválaszolva: 2011. október 02., 23:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: