• PÁNIK

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor! A kérdésem a következő lenne.Már 9 éve vagyok pánikbeteg de 6 éve szedek rá gyógyszereket,jelenleg Sanax sr 1mg és rexetin 20mg egy jó fél éve nem is volt pánikrohamom.Most megint előjött ,már nem tudom mit csináljak csak az orvosnál nyugszom meg de viszont ott sem ülhetek reggeltő estig.Nem tudna nekem ajánlani valami relaxációs gyakorlatot vagy pedig valami olyat amivel kezelni tudnám a rohamot??Nagyon megköszönöm a segítségét!!És már nagyon elkeserít ez az állapot.Köszönöm mégegyszer.:(

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség, légzéstechnika témában

        Kedves Kérdező! A relaxációs gyakorlatok arra jók, hogy amikor szorong vagy rohama van, akkor ezeket használva csökkenteni tudja a tünetek intenzitását és hamarabb megnyugodjon. A hatásosságuk is ebben rejlik, hogy csökkentik a rosszullétek elviselhetetlenségét. Szerintem a legjobb ilyen gyakorlat a jóga, illetve a hasi légzés elsajátítása. Feküdjön le, egyik kezét a mellkasára, másikat a hasára helyezve és figyleje meg melyik a mozog jobban. A helyes légzésnél a hasára tett kezének kellene jobban kitérnie. Ha nem így van, akkor vegye úgy a levegőt, hogy a hasa mozogjon. Napi kétszer 5 percig gyakorolja a hasi légzést, majd amikor már megy, akkor gyakorloljon ülve és állva. Ha sikerül nyugalmi helyzetben jól vennie a levegőt, akkor próbálja ki stresszhelyeztben is, és ilyenkor figyeljen csak a légzésére. Roham alatt próbálja lassítani a légételeit, kb 6 másodperc legyen egy kilégzés és egy belégzés is. Emellett javaslom még a pszichoterápiát is, ha van lehetősége igénybe venni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 09:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 00:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: