• Képzelt betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Valószínűlég pszichés eredetű kérdésem lenne. Az augusztusi menstruációm utolsó előtti napján voltam együtt az exemmel, de egyikünknek sem volt orgazmusa egyáltalán. Mégis kitaláltam magamnak, hogy terhes vagyok, de olyan szinten, hogy ezer oldalt olvastam róla a neten és sok tünetet képes is voltam produkálni, miután megtudtam, hogy van, amiről meg belátható volt, hogy PMS tünet is, arról is azt gondoltam, hogy terhességi (mellfeszülés, pattanás) A menstruácóm végül egy perc késés nélkül megjött (a mellfeszülés el is múlt akkor), több napig eltartott és a vége felé sötétedett, semmi szokatlan, csak egy nappal hosszabb volt. Még egy tesztet is csináltam előtte, ami negatív lett, mégis még most is azt hiszem, baj van. Mindig figyelem a testem és ha valami fáj, rákeresek, most újabban a hasamat fájtatom és ezzel magyarázom (fájdalomcsillapítótól nem múlik, csak akkor nincs semmi bajom, ha iszom). Mikor kislány voltam, állandóan ultrahangra hordtak a szüleim, aztán később EKG-ra és volt, hogy cukorbetegséget gyanítottam és ettől tényleg produkáltam is magasabb szinten, aztán valami vitamint kaptam és azóta semmi...Egyébként idén nagyon stresszes nyaram volt és talán mostanra akadtam ki, eltűnt a jövőképem és folyton szomorú vagyok, néha nagyon hamar elalszom, néha nagyon soká tart. Lehetséges, hogy ez csapódik le az állandó önmarcangolásban és kórképgyártásban? Menjek pszichológushoz? Köszönöm a választ!

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás témában

        Kedves Kérdező! Ön jól látja, a stressz okozhat a panaszaihoz hasonló aggodalmaskodást és problémagyártást. A fokozott befelé figyelés csak erősíti a tüneteket, és a szorongást magát. Javaslom, hogy mozogjon többet, sétáljon napi rendszerességgel, menjen ki a jó levegőre, használja ki az ősz utolsó napsugarait. Ha esetleg nem tenné, akkor egyen rendszeresen és próbáljon egy állandó napirendet betartani. Ajánlom még a citromfű, komló, valeriána és levendula tartalmú teákat, mert ezek nyugtatnak és altatnak. Ha nincs komolyabb baj Önnel, akkor hamarosan elmúlnak a problémái, ha viszont fennmaradnak, akkor keressen fel egy pszichiátert vagy pszichológust.


        Kérdés: 2011. szeptember 24., 11:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 01:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: