• Alvászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már kb. 1 éve majdnem mindennapos, hogy amikor elalszom arra ébredek, hogy meg fogok fulladni, ha nyelek egyet. Ekkor felijedek, esetleg iszom, a szívem nagyon dobog, és ezután általában végigalszom az éjszakát. Persze amikor felijedek utána rájövök, hogy álmodtam az egészet. Ha nagyon ki vagyok merülve idegileg, akkor 2-szer is előfordulhat egy éjszaka ez. Arra már rájöttem, hogy a munkám nagyon stresszes (tanító vagyok), lehet, hogy mást kellene csinálnom...? Összesen 1 hétig szedtem a Xanaxot (mélyen végigaludtam olyankor az éjszakát), de rájöttem, hogy elkábít, ezért csak akkor veszek be, ha nagyon dobog a szívem. Kérem segítsen mit lehet ilyenkor csinálni, Ön mit ajánl? Köszönettel: egy kétgyermekes anya

        Dr. Veress Dóra válasza a reflux, alvászavar, szorongás témában

        Kedves Anyuka! A stressz okozhat refluxot, ami esetleg indokolná ezt a visszatérő "álmot". Először is azt kellene tisztázni, hogy nem ez a betegség áll-e a panaszok hátterében. Addig is emeljen egy kicsit a párnáján, hogy ne csoroghasson vissza a gyomorsav a nyelőcsövébe és figyelje meg, hogy jobb-e így? Ha nincs refluxa, akkor a stresszen lehet enyhíteni relaxációval, jógával, meditációval, izomrelaxációval, ami hasznos lehet az éjszakai rossz álmok és a felriadások csökkentésében. Ezek a gyakorlatok a tanítással járó feszültség oldásában is segítenek, ajánlom őket mindenképp!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 16., 17:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 14:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: