• Továbbiak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Nekem rég kezdődtek lelki,pszichés problémáim,kb.18 éves lehettem.Szorongásos betegségem "volt",egészen 3 évvel ezelőttig.Az orvosok OCD-t állapítottak meg.Gyógyszert írtak,melyet szedtem 3 évig,vagyis mostanáig.Kb.már fél éve nem szedem.Szeretném kérdezni,hogy hová mehetnék ahol segítséget kapok,hogy a későbbiekben kapcsolatban tájékoztatást kapnék, a gyógyszer mentes életről.Vagy erről szó sem lehet?Azt mondták genetikai.Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a kényszerbetegség, szorongás témában

        Kedves Kérdező! A kényszerbetegség gyógyításában a gyógyszerek mellett nagyon hatásos tud lenni a pszichoterápia. Sajnos ezt a TB nem nagyon támogatja, de ha lehetősége van rá magán úton kipróbálni, akkor mindenképp érdemes. Olyan pszichoterapeutát keressen, aki jártaas az ingerexpozíciós és kognitív terápiákban.Ezek mellett a "sima" szorongásos panaszokat jól oldja a relaxáció, jóga, meditáció, autogén tréning. Ezeknek érdemes utánaolvasni és az Önhöz legközelebb állót kipróbálni!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 23., 11:45; Megválaszolva: 2011. április 24., 00:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: