• Depresszió-szülés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő/úr! Több éve szedek antidepresszánst,nyugtatót pánik betegségemre.Kisebb-nagyobb szünetekkel de 6-7 éve tart.Jelenleg cipralexet szedek de csak fél szemet esténként,és a xanaxból/0,25/ is csak felet estére.így elvagyok nagyjából,de letenni nem tudom a gyógyszereket sajnos.A kérdésem az lenne:mennyire árthatna ez a babámnak,ha szülénék?Már a korom sem a legaktuálisabb,de a gyógyszerek jobban aggasztanak ami a szervezetemben van,és nem tudom a terhesség alatt,hogy bírnám....mit javasol?A pánik betegeknek szabad szülni,vagy tegyek már le róla?Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség, szülés témában

        Kedves Kérdező! Pánikbetegséggel is lehet kisbabát vállalni, nehogy lemondjon róla! Az Ön által szedett gyógyszerek közül a Cipralex kapcsán nagyon kevés adat áll arról rendelkezésre, hogy milyen hatással van a terhességre, ezért beszélje meg a kezelőorvosával, hogy ő mit gondol a folytatásról, illetve az esetleges gyógyszerváltásról. Emellett érdemes lenne relaxációs módszereket (jóga, meditáció, izomrelaxáció) tanulni, amivel csökkenteni tudja a szorongásos tüneteit, így kevesebb gyógyszerre lenne szüksége. Ha megfogan a kisbaba, akkor javaslom, hogy keresse fel a szülészet genetikusát, aki a kórtörténetét megvizsgálva nyilatkozni tud arról, mire kell vigyáznia és további vizsgálatokat javasol, ha szükséges, csupán azért, hogy minden a legnagyobb rendben és biztonságban menjen!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 15., 17:52; Megválaszolva: 2011. április 18., 23:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés