Szorongás vagy fizikális betegség?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már közel egy hónapja érzem magam elmondhatatlanul fáradtnak, amit egyszerűen kialudni sem tudok. Bármennyit is alszom, szinte fájdalmas nappal is az ébrenlét. Egy hete társult ehhez a szédülés, vagy nem is tudom, inkább azt mondanám, hogy bizonytalanságérzet, ülve is gyakran érzem magam közel az ájuláshoz, ami szerencsére még nem következett be. Igyekszem sokat sétálni, de ilyenkor is gyakran rámtör az érzés, hogy nem is a talajon lépkedem. Hozzátenném, hogy két éve pánikbetegséget állapítottak meg nálam,. amire közel egy évig szedtem Cipralexet. Ezt tavaly októberben elhagytam, azóta tünetmentes vagyok. Gyanakszom, hogy az tért vissza, bár annak nem ilyen tünetei voltak régebben (azok hirtelen pánikrohamok voltak, nem napokig tartó szédülés) , de a tüneteim miatt ismét tartok attól, hogy egyedül kelljen mennem bárhová (félek ugyanis, hogy elájulok) . A véleményére lennék kíváncsi, hogy kérjek e újabb időpontot a pszichiátertől, aki ezelőtt kezelt, vagy más irányba forduljak? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező!

Valóban előfordulhat, hogy szorongásos állapot tér vissza az említett tünetekben. Természetesen ilyenkor, mindig szóba jön testi betegség lehetősége is, ezt ki kell zárni. Forduljon pszichiáteréhez és kérje, hogy a felmerülő testi vizsgálatokat javasolja.

Kérdés: 2011. március 06., 13:24; Megválaszolva: 2011. március 07., 17:19
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Remegés
Kedves Doktornő! Szeretnék érdeklődni hogy az alábbi tünetek alapján mi lehet a fiammal Decemberben a fiam aki 17 éves elmúlt részvett egy ottalvós...
Pánikbetegség gyógyszeres kezelése
Tisztel Doktornö! Pánikbetegségemre szedek Citapramot 20mg és Rilexet 3-szor 2.5mg, amit sikerült csökkenteni: reggel egész, délben háromnegyed...
Frontin-alkohol
Joreggelt. Sajnos támadt 1 problémám 5 hónapja pánikbetegséggel küzdök egész éjjel ittam kb 2-3 órája nem ittam már, érzem hogy jön rám a...
Lorazepam
Tisztel Doktornő/ur! Pánikbeteg vagyok 25 éves nő. Amire citapram 20mgot és rilex 3szor 2, 5mgot szedek. Reggel még 25mg betaloc este 12, 5 mg betaloc....
Pánikbetegség vagy valami már?
Tisztelt Doktornő! 31 éves nő vagyok. Problémám kb. 3 hete kezdődött, mikor a munkahelyemen felmentünk dohányozni, rámjött a rosszullét...