Mi az oka a szorongásomnak?

Tisztelt Doktornő, Az utobbi 3napban folyamatosan tartósan egész nap feszült vagyok, szédülök, néha hevesebben bedobban a szívem is, izzad a tenyerem, és néha furcsa melegség érzetem van. Azért érdekes mert a munkahelyem nem stresszes, kiegyensulyozott családi életem van, Nem értem ezeket a tüneteket.Ilyenkor annyira belélem magam a tünetekbe, hogy még erőteljesebben érzem őket, és csak jobban megijedek tölük.Fogalmam sincs miért érzem ezeket.....? Lehet, hogy vitaminhiányom van-? Mert mondjuk elég egyoldalu a táplálkozásom, semmilyen gzümölcsöt nem eszek, naponta 2-3kv-t iszok...de hát eddig ez nem okozott gondot, és e hét hétfőn reggel rosszul lettem a munkahelyemen.El kellett mennem az üzemorvoshoz aki adott egy szem xanaxot. Az átlagosnál magasabb volt a vérnyomásom illetve a szívverésem 130/105.Utánna haza kellett mennem lepihenni.Nagyon rosszul vettem azt is hogy xanaxot kaptam, mivel édesanyám is azt szed mert depresszios és pánikbeteg...azonnal arra gondoltam, hogy én is az vagyok! Miért lehetnek ezek a tünetek a hétfői rosszúllétem óta? Mi lehet az oka? Köszönöm, Üdvözlettel: Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza szorongás témában

Kedves Anita!

Ezek a tünetek valóban pszichiátriai betegségre utalhatnak. Nem kell a szorongás hátterében speciális okot keresni. A szorongásoldó hosszú távú szedése valószínűleg indokolt lesz, hogy a hasonló rosszulléteket megelőzzék a jövőben. Javaslom, forduljon pszichiáterhez.

Még valami: egyáltalán ne érezze rosszul magát amiatt, hogy pszichiátriai szert kell szednie. A pánikbetegség is olyan mint bármi más, gyógyszeresen kell kezelni. Magas vérnyomásos beteg is szed vérnyomáscsökkentőt, az allergiás is szed antihisztamint, a cukorbeteg is vércukorcsökkentőt.

Kérdés: 2011. február 02., 18:19; Megválaszolva: 2011. február 05., 19:57
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa