• Szorongásra melyiket?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Lassan 10 éve küzdök szorongásos zavarral, melyre antidepresszánst és BZD-t szedek. Mivel az orvos által próbált AD szerek közül egyik sem vált be, egy ideje csak a nyugtatót használom napi szinten. Kérdésem az lenne, hogy előnyösebb volna-e számomra az SR tipusú Xanaxból napi egy alkalommal 2 mg, vagy maradjak a sima változat 3-szor 1 mg -os szedésénél. Másik kérdésem, hogy mennyi ideig képes hatni az elnyújtott készítmény egy olyan szervezetben, aki ehhez a szerhez mára nagymértékben hozzászokott, létezik-e hogy így csökken a hatás időtartama ( az SR változatra gondolok.) Tegnap próbáltam először, a 2 mg-os Xanax SR-t, ami mindössze 4,5 órán át éreztette a hatását, ezt a leírások alapján kevesellem. Ilyenkor mi a teendő, vegyek be mellé simát is, vagy hagyjam az SR-t, és maradjak az eddig megszokott napi háromszori szedésnél? Mivel szakorvoshoz már nem járok, és nem is szeretnék elmenni, fontos volna hogy válaszoljon, amit előre is köszönök Önnek. Tisztelettel: E

        Dr. Varga Tamás válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben régóta szed ilyen dózisban Xanaxot elképzelhető valamilyen szintű megszokás és "hatáscsökkenés" ill. hogy az SR hatását ennyi ideig érzékeli. A két szert együtt semmiképpen ne szedje! Szorongásoldásra biztosan lehetne még más megoldásokat találni. Feltétlenül javaslom, hogy keressen fel szakorvost, akiben megbízik!!!


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 28., 12:49; Megválaszolva: 2011. január 31., 12:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: