Szorongásra melyiket?

Tisztelt Doktornő! Lassan 10 éve küzdök szorongásos zavarral, melyre antidepresszánst és BZD-t szedek. Mivel az orvos által próbált AD szerek közül egyik sem vált be, egy ideje csak a nyugtatót használom napi szinten. Kérdésem az lenne, hogy előnyösebb volna-e számomra az SR tipusú Xanaxból napi egy alkalommal 2 mg, vagy maradjak a sima változat 3-szor 1 mg -os szedésénél. Másik kérdésem, hogy mennyi ideig képes hatni az elnyújtott készítmény egy olyan szervezetben, aki ehhez a szerhez mára nagymértékben hozzászokott, létezik-e hogy így csökken a hatás időtartama (az SR változatra gondolok.) Tegnap próbáltam először, a 2 mg-os Xanax SR-t, ami mindössze 4, 5 órán át éreztette a hatását, ezt a leírások alapján kevesellem. Ilyenkor mi a teendő, vegyek be mellé simát is, vagy hagyjam az SR-t, és maradjak az eddig megszokott napi háromszori szedésnél? Mivel szakorvoshoz már nem járok, és nem is szeretnék elmenni, fontos volna hogy válaszoljon, amit előre is köszönök Önnek. Tisztelettel: E

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza szorongás témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben régóta szed ilyen dózisban Xanaxot elképzelhető valamilyen szintű megszokás és "hatáscsökkenés" ill. hogy az SR hatását ennyi ideig érzékeli. A két szert együtt semmiképpen ne szedje! Szorongásoldásra biztosan lehetne még más megoldásokat találni. Feltétlenül javaslom, hogy keressen fel szakorvost, akiben megbízik!

Kérdés: 2011. január 28., 12:49; Megválaszolva: 2011. január 31., 12:02
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa