• Ez már pánikbetegségnek számít?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár éve tart nálam az a jelenség, hogy utazás előtt (busszal, kocsival), szinte akár ötször is használom a mosdót, még ha keveset is ittam nehogy útközben ,,gond legyen". Elég furcsa, és szeretnék leszokni erről a kényszerről, de nem igazán sikerül. Mit tanácsol, illetve mi a baj velem?

        Dr. Varga Tamás válasza a pánikbetegség témában

        Tisztelt Kérdező! A leírtak alapján nem valószínű, hogy pánikbetegségről van szó. Nem részletezte, hogy mit takar a nehogy "gond legyen" kifejezés, milyen érzések, gondolatok állnak pontosan a sűrű mosdóhasználat mögött. Leginkább kényszergondolatok vagy egyéb szorongás jön szóba. Amennyiben ön számára ez nagyon zavaró ill. komolyan befolyásolja hétköznapjait forduljon szakemberhez (pszichológus, pszichiáter).


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 22., 21:53; Megválaszolva: 2011. január 26., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés