Lilás körmök

Üdvözlöm! Körülbelül 4 évvel ezelőtt éjszaka jelentkeztek nálam a pánikbetegség tünetei. A Szívem hirtelen elkezdett szaporán verni és a vérnyomásom is magas lett, ideges lettem. Elmentünk a háziorvoshoz, aki beutalt a belgyógyászatra. Ott rákötöttek az EKG-re, de az orvos nem találta meg az okát a heves szívverésnek. Felírt egy bétablokkolót, ettől elmúlt az érzés.Ezt egy pár napig szedtem csak. Azt mondta, valószínű pánikbetegség. Visszamentünk a háziorvoshoz, aki elküldött egy pszihológushoz, mert újabb tünetek léptek fel (halálfélelem, légszomj, stressz, stb) . Az évek során ezek a tünetek alábbhagytak, sikerült valamelyest lenyugtatnom magam, ámde néha még így is rosszul vagyok, de hamar elmúlik. A lényeg: Mióta ez a probléma fenn áll, a körmeim aljainál lilás elszíneződés található, a körömágyon. Azt olvastam, hogy ez vérkeringési probléma. Kérdésem, hogy mivel lehetne javítani a vérkeringést? Illetve lehet-e ez is a pánikbetegség egyik tünete? Elnézést a hosszú írásért, de gondoltam jobb, ha feltárom ennek az előéletét is. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

A vérkeringési zavarokat ujjban számos kórkép okozhat (belgyógyászati, bőrgyógyászati, immonológiai, gyógyszermellékhatás) , ezért fel kellene keresnie háziorvosát részletes kivizsgálás céljából. Pánikbetegségre ez a panasz nem jellemző.

Kérdés: 2011. január 09., 20:29; Megválaszolva: 2011. január 11., 15:12
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?