Pánikszindróma

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Már több mint egy éve jelentkezett nálam majdnem 3 napig tartó öntudaton kívüli állapot. Amely abból állt hogy nem tudtam mit cselekszem, láttam de nem azt ami a valóság.Önmagamra veszélyes cselekedeteim voltak (pl.tükörben mezitláb járkáltam.minden ami a keze ügyébe akadt azt próbáltam elégetni, tengerparton képzeltem magam..-így kimentem az udvarra abban a hitben hogy ott vagyok...) Ez az egész olyan volt mint egy álom és mint egy "holdkóros" ezeket cselekedtem.Emlékezni nem emlékszem sok mindenre, csak a gyerekeim elmondása alapján tudom. Hozzáteszem sem alkohol, sem drog;sem túladagolt antideprenszás nem volt, csupán elég nagyfokú és többszöri sokkhatás. Előzménye hideg verejtékezés, egyre nagyobb fokú remegés, bizsergés az agyban. Az öntudaton kívüli állapot általában alvás közben jelentkezik,...-egy év alatt kétsze volt kisebb lefolyású "roham". Ha már szédülés;remegés jelentkezik akkor már félek, ilyenkor meszoktam emelni a frintinadagot duplájára, hogy még véletlenül se álmodjak. Az első roham után (idegesség hatására) kialakult bizonytalan lépcsőnjárás (nem tudom érzékelni a távolságokat) , nehéz és kritikus az utcán egyedül való közlekedés stb....és még ami nagyon rossz azóta olyan mintha részleges amnézia alakult volna ki nálam;-nagyon sok, -lényeges dologra nem emlékszem akár tegnap történt, akár tíz évvel ezelőtt. Szeretném megkérdezni hogy ezek a tünetek mikor fognak elmúlni? , Mi rá a gyógymód? Voltam már szakembernél a kezdet kezdetén, de ne írnák ide ha szakszerű ellátást vagy vizsgálatban részesültem volna./rohamokban jelentkező pániksyndróma lett diagnosztizálva a depresszió mellé/ Előre is köszönöm válaszukat! Tisztelettel: Ildi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

Pánikroham esetében előfordulhat a saját test, illetve a környezet furcsán való észlelése, remegés, de pontos vizsgálatra lenne szükség, hogy fel lehessen állítani a diagnózist. Mert a leírtak alapján többféle egyéb pszichiátriai, neurológiai eltérés is felmerülhet. A diagnózistól függ a terápia, illetve akkor lehet a betegség lefolyását is valószínűsíteni. Keressen fel pszichiátert.

Kérdés: 2011. január 09., 14:53; Megválaszolva: 2011. január 11., 16:04
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?