Pánikbetegség megelőzése, megszűntetése

Kedves tanácsadó! a kérdésem a címben is benne van. Hogyan tudom megszüntetni, vagyis kigyógyúlni belőle és a visszaesést megelőzni. Márciusban lesz 2 éve hogy benne vagyok és most orvos által felírt Frontint (0, 25ml) használok. annak idején 1 hónapig nagyon rossz állapodban voltam antidepresszáns csppeket kellett szedjek a szorongásaim ellen. Aztán még 2 hónapig szedtem és le tudtam tenni a cseppeket. Akkor nem áltam rendes kezelés alatt. Az idén október végén tőrt rám este és 2-3 nap után homeopátiás nyugtatóval jól voltam. De aztán megint viszzatért ugy heti rendszerességgel. Ha van egy rohamom akkor napokig fáj utána a mellkasom. De aztán az is elmúlik. A tablettát 1-1-2-be szedem. Nem vagyok elzárkózó, valólyában nem sok változott csak annyi hogy nem szeretek egyedűl lenni. De azt sosem szerettem. A mellkasi nyomások aggasztanak egy kicsit. Csak aszt szeretném tudni hogy ki lehet-e ebböl gyógyulni és a teljes énem visszatér e? Előre is köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

Pánikbetegség esetén előfordulhat, hogy 6 hónapig, de akár hosszabb ideig is (12-24 hónap) , eltart a kezelés. A szakszerű terápia antidepresszáns gyógyszerek és kezdetben szükség esetén szorongáscsökkentő készítmények, illetve pszichoterápia együttese. A melllkasi panaszokat mindenképpen ki kell vizsgálni, csak akkor tulajdonítható pánikbetegségnek, vagy egyéb pszichiátriai kórképnek, ha a testi okok kizárhatóak. Először keresse fel háziorvosát, majd pszichiátriai vizsgálatra lenne szükség a pontos diagnózis és megfelelő terápia végett.

Kérdés: 2011. január 09., 09:58; Megválaszolva: 2011. január 11., 16:13
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?