Pánikbetegség hatásai

Már pici korom óta vannak nagyon komoly pánikrohamaim, de csak fél éve tudatosult bennem, hogy ez pánikroham. Most 28 éves vagyok. Magam állítottam fel a diagnózist, nem mentem orvoshoz, és nem szedtem gyógyszereket sem. Talán hosszú lenne, ha leírnám hogy értem el idáig és miket éltem át, ezért csak arról írnék, amit úgy érzem segítség nélkül nem tudok megoldani. Az a probléma, és engem ez zavar igazán, hogy mivel már gyerek korom óta együtt éltem ezzel, nem tudok mélyen aludni. Eddig persze azt hittem, hogy biztos a vitaminhiánytól vagyok fáradt, meg hogy nincs oka, ha rossza alvó vagyok...pedig van, és ezek a dolgok mostanában estek le. Mindig félve aludtam el a roham után, félig nyitott szemmel. Minden neszre felébredtem. Sajnos ez nem változott. Még mindig vagy 1 óra, mire elalszom, minden éjjel rengeteget álmodom és mindig rosszakat, ha reggel korán felébredek, elkezd forogni az agyam és mindenféle dolog eszembe jut, és nem tudok vissza aludni, elkezdek megint álmodni, ami nagyon lefáraszt és soha nem alszom ki magam, emiatt mindig fáradt vagyok és aluszékony. Ezen lehet segíteni? Hogyan és mennyi idô alatt? Egyébként már 2 hónapja nem volt rohamom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza a pánikbetegség témában

Kedves Levélíró! Az alvásproblémák hátterében nem csak pszichiátriai eltérés (depresszió, szorongás), hanem számos organikus eltérés is állhat. Ezért először keresse fel háziorvosát kivizsgálás céljából. Emellett az egyéb tünetek miatt is, pedig keressen fel pszichiátert. A depresszió, pánikbetegség és egyéb szorongásos kórképek kezelése egyaránt antidepresszáns gyógyszerek és pszichoterápia.

Kérdés: 2010. augusztus 26., 14:17; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 14:44
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása