• Pánikbetegség 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Köszönöm a válaszát. A Valdoxan mellé most elkezdtem kapni Paroxatot. Harmadik napja szedem, reggel 10 mg-ot. Ma Budapestre akartam utazni Győrből, de Tatabányánál leszálltam a vonatról. Felhívtam a mentőket, én komolyan azt hittem, hogy vége az életemnek. Soha nem volt még ekkora pánikrohamom. Vonatra nem mertem visszaszállni, a mentők azt mondták, hogy először a tatabányai kórházba vinnének, így taxi(!)val jöttem vissza Győrbe..kegyetlen volt az út, egyfolytában azt éreztem, hogy megőrülök, hogy nem is élek, hogy csak álmodom az életemet.. 1 mg Xanaxot vettem be, ez körülbelül két óra alatt hatott.. Én még sose szenvedtem ennyire. Mikorra várható javulás a Paroxattól? Önnek vannak tapasztalatai a gyógyszerrel kapcsolatban? Egyébként az elmúlt 17 év során a szedett gyógyszereim: Xanax, Clonazepam, Seduxen, Rivotril, Prozac, Zoloft, Coaxil, Rexetin, Cipralex (2 évig, plusz most 3 hétig, viszont most hányingerem volt tőle), Velaxin 2 hétig, aztán szedtem antipszichotikumokat, Zeldox, Abilify, Zyprexa, Hunperdal, Truxal, és végül Lamolep illetve Depakin. Lehet, hogy a régi gyógyszerek (Mizapin, Depakin, ezeket szedtem legutoljára), kiürültek már a szervezetemből, és azért vannak rohamaim? Egyébként e gyógyszerektől olyan agresszív voltam, hogy kétnaponta ordítási rohamaim voltak..Ezek elmúltak, most a pánik a legnagyobb probléma.Pedig Budapestre szerettem volna menni dolgozni, ott albérletben lakni (jelenleg szüleimmel élek, nevelőapukám van, Apukám '93-ban halt meg hepatitisben, depressziós volt, rengeteg nyugtatót szedett). De ilyen állapotban lehet, hogy jobb, ha itthon maradok még, a Xanaxra nem szeretnék újra visszaszokni..S azt, hogy vonatra mikor fogok merni felülni, még rágondloni sem merek! Remélem nem terheltem nagyon hosszú levelemmel. Örülnék, ha megírná a véleményét a Kedves Doktornő! Minden jót kívánok: L. Veronika

        Dr. Diószegi Judit válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Veronika! A Paroxat és a hasonló típusú antidepresszánsok hatása 2-4 hét alatt alakul ki, előfordulhat, hogy esetleg 6 hét. Ennyi idő elmúlta után lehet azt mondani, hogy esetleg más készítményre van szükség. Kezdetben a páciens állapota indokolhatja, hogy szorongás csökkentő készítményt is kelljen szedni, de ezt a kezelőorvos hivatott eldönteni. Nem írja, hogy a sok gyógyszer mellett próbált-e pszichoterápiát, annak elkezdése indokolt lenne, többféle hatékony technika is létezik a pánikrohamok kezelésésre. Ha már régebben elhagyta előző gyógyszereit, akkor valóban, azok már nem hatnak, és meg kell várni az újabb készítmény hatását.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 13., 22:27; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés