Pánikbetegség 2

Kedves Doktornő! Köszönöm a válaszát. A Valdoxan mellé most elkezdtem kapni Paroxatot. Harmadik napja szedem, reggel 10 mg-ot. Ma Budapestre akartam utazni Győrből, de Tatabányánál leszálltam a vonatról. Felhívtam a mentőket, én komolyan azt hittem, hogy vége az életemnek. Soha nem volt még ekkora pánikrohamom. Vonatra nem mertem visszaszállni, a mentők azt mondták, hogy először a tatabányai kórházba vinnének, így taxi(! )val jöttem vissza Győrbe..kegyetlen volt az út, egyfolytában azt éreztem, hogy megőrülök, hogy nem is élek, hogy csak álmodom az életemet.. 1 mg Xanaxot vettem be, ez körülbelül két óra alatt hatott.. Én még sose szenvedtem ennyire. Mikorra várható javulás a Paroxattól? Önnek vannak tapasztalatai a gyógyszerrel kapcsolatban? Egyébként az elmúlt 17 év során a szedett gyógyszereim: Xanax, Clonazepam, Seduxen, Rivotril, Prozac, Zoloft, Coaxil, Rexetin, Cipralex (2 évig, plusz most 3 hétig, viszont most hányingerem volt tőle), Velaxin 2 hétig, aztán szedtem antipszichotikumokat, Zeldox, Abilify, Zyprexa, Hunperdal, Truxal, és végül Lamolep illetve Depakin. Lehet, hogy a régi gyógyszerek (Mizapin, Depakin, ezeket szedtem legutoljára), kiürültek már a szervezetemből, és azért vannak rohamaim? Egyébként e gyógyszerektől olyan agresszív voltam, hogy kétnaponta ordítási rohamaim voltak..Ezek elmúltak, most a pánik a legnagyobb probléma.Pedig Budapestre szerettem volna menni dolgozni, ott albérletben lakni (jelenleg szüleimmel élek, nevelőapukám van, Apukám '93-ban halt meg hepatitisben, depressziós volt, rengeteg nyugtatót szedett). De ilyen állapotban lehet, hogy jobb, ha itthon maradok még, a Xanaxra nem szeretnék újra visszaszokni..S azt, hogy vonatra mikor fogok merni felülni, még rágondloni sem merek! Remélem nem terheltem nagyon hosszú levelemmel. Örülnék, ha megírná a véleményét a Kedves Doktornő! Minden jót kívánok: L. Veronika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza a pánikbetegség témában

Kedves Veronika! A Paroxat és a hasonló típusú antidepresszánsok hatása 2-4 hét alatt alakul ki, előfordulhat, hogy esetleg 6 hét. Ennyi idő elmúlta után lehet azt mondani, hogy esetleg más készítményre van szükség. Kezdetben a páciens állapota indokolhatja, hogy szorongás csökkentő készítményt is kelljen szedni, de ezt a kezelőorvos hivatott eldönteni. Nem írja, hogy a sok gyógyszer mellett próbált-e pszichoterápiát, annak elkezdése indokolt lenne, többféle hatékony technika is létezik a pánikrohamok kezelésésre. Ha már régebben elhagyta előző gyógyszereit, akkor valóban, azok már nem hatnak, és meg kell várni az újabb készítmény hatását.

Kérdés: 2010. augusztus 13., 22:27; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 14:23
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása