Lehet-e szervi bajom?

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! 23 éves fiú vagyok, és kb 2, 5 éve küszködök a, pszichiátriai vizsgálatok alapján generalizált szorongásban. Mikor a tüneteim kezdődtek sok belgyógyászati vizsgálaton átestem, magas vérnyomás miatt de hamar kiderült nemigen van szervi bajom. A pszichiátriai vizsgálatok során csak egy CT vizsgálatot csináltak, ami szintén negatív lett. Nos az lenne a kérdésem, hogy lehet-e mégis valami rendellenes agyi müködésem, ami a mostani tüneteimet kiváltja, ami esetleg egy alaposabb és átfogóbb vizsgálaton kiderülhetne. A tüneteim a következők: csak azt írom le ami a legjobban zavar, és ami miatt sokszor azt gondolom, hogy mégis lehet valami szervi problémám: (én széteső kép érzésnek hívom) olyan mintha szédülne az ember, de mégsem olyan. Nehéz befogadni az agyamnak a dolgokat " itt egy fa, ott egy valami...", MIntha az agyam és a szemem mindent egyszerre akarna befogadni, mintha mindent egyszerre akarnék látni abból ami előttem van, ha közelit nézek a távolit is akarom látni és fordítva. Koncentrálnom kell, hogy összerakjam a képet ami előttem van és ez nagyon lefárasztja az agyamat. Ha utazok akkor nem veszem észre, pl biciklin vagy vonaton. Csak ha állok és úgy nézek álló képet akkor van jelen, vagy ha sétálok akkor is. Néha pedig mintha előre akarnék esni, mintha baj lenne az egyensúlyommal! Várom válaszukat! HOgy érdemes-e kórházakba dordulni, ha igen hova, vagy hogy egyáltalán mitévő legyek? Várom Válaszát! Köszönettel: Molnár József

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szorongás témában

Kedves József!

Az idegrendszeri vizsgálatnál az agyi CT kizár agydaganatot vagy egyéb sérüléseket, tehát ez valószínűleg nincs, amenniyben negatív a CT-je. Az agy funkcionálásával kapcsolatos egyéb vizsgálatokat ideggyógyász kérheti (ha jól veszem ki, akkor neurológusnál még nem járt, vagyis ő nem vizsgálta) Emellett egy szemészeti vizsgálat (szemnyomás is) nem árthat. Ha a pszichiátriai terápia nem segített eddig, valamint a jelzett szakrendeléseken nem járt, nyugodtan keresse fel ezeketÜdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 28., 16:15; Megválaszolva: 2009. július 28., 16:15
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa
Félek,szorongok,furán érzem...