Pánikbetegség

Szeretnék tanácsot kérni az alábbi problémákkal kapcsolatban: A férjemnél az üzemorvos pánikbetegséget állapított meg pár éve. Ha valaki olyat mondtott, csinált amivel Ő nem értett egyet, felment a vérnyomása, magas lett a pulzusa, vérnyomásmérő nélkül már sehová nem ment. A viselkedése szörnyű, az állandó hangulatvátozások, veszekedések, amit kimond később vagy nem emlékszik, vagy letagadja. Különböző felelmei vannak. Minden probléma elől el akar menekülni. Pl. a kamasz gyermekeink nevelése elől is. Ha a gyerekek nem jól viselkednek 13-14 évesek, akkor nekik is azt mondja el lehet menni. Nekem mint anyának ez szörnyű hallani, nem csellengőket akarok. Egyébként a gyerekek átlaggyerekek, nem rosszak, csak rajtuk is nyomot hagyott az elmúlt évek vitái. Már ott tartunk, hogy a férjem kijelentette, hogy az ő engedélye nélkül egy fillért sem költhetek, majd ő átveszi az irányítást, ha nem tetszik, el lehet menni. Én is dolgozom, nem vagyok túlköltekező. Ez az élet így nem élet. Oldalakat írhatnék még. Azt szeretném tudni hogyan segíthetek a férjemnek? Hagyjam abba ezt a házasságot? Tanácstalan vagyok, de azt tudom, hogy ez nem mehet már így tovább, mert ezt az elmúlt évek alatt egyre rosszabb. Javasoltam már, hogy menjünk el házassági tanácsadóhoz, de a férjem hallanai sem akar erről. Az Ő elve, neki ne mondja meg seni, hogy mit csináljon. Hová fordultjak? Mit tegyek? Tisztelettel kérem tanácsukat. Üdvözlettel: jzsjzs

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pánik témában

Tisztelt Levélíró!

A probléma megoldásának megközelítése úgy vélem jó, vagyis ha a családtagok nem tudnak együttműködni, akkor segítséget kel kérni (család- vagy párterápia formájában) . Nem tudom, korábban hogy volt, férje netán jobban tudott-e alkalmazkodni ill. elfogadni másokat (véleményét, viselkedését)? Ha igen, és az utóbbi időben változott csak meg (jelzem a feszültség nem megfelelő kezelése nem pánikbetegség! ) , van remény a harmónikusabb együttélés elérésére.

Természetesen ebben is szükségeltetik az együttműködés...ha a férje nem motivált a jobbításra, és Önöknek szenvedést okoz a viselkedése, mérlegelni kell a családi forma fenntarthatóságát. Ehhez kapcsolódóan érdemes a férjét emlékeztetni, hogy a családi együttélés alkalmazkodást vár el minden egyes tagjától, ill. nem egy ember dönt a család működéséről, sorsáról.

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 23., 13:28; Megválaszolva: 2009. július 23., 13:28
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa