Pánik

Tisztelt Válaszadó! 2007-ben lettem pánikbeteg, állítólag az erősen alulműködő pazsmirigyem hatására (TSH 40). Azóta a pajzsmirigy működése helyre lett állítva, folyamatos Euthyrox kezeléssel. A pánik viszont maradt. Két évig szedtem Cipralexet és Xanaxot. A nyugtatót másfél év után teljesen sikerült elhagynom, idén tavasszal pedig a pánikgyógyszert is abbahagytam. Mindezt orvosi felügyelet mellett, fokozatos csökkentéssel. Hónapokig teljesen jól voltam, két hete viszont újra kerülgetnek a rosszullétek, szorongok, nem érzem jól magam. A pajzsmirigy ellenőrizve lett, most az értékek normálisak. A napokban Neuroptimot kezdtem szedni, hátha javít az állapotomon. Azt szeretném tudni, mit tehetnék még annak érdekében, hogy ne kelljen újra gyógyszereken élnem? Elég sok mellékhatásuk volt, és bízom benne, hogy talán másképp is lehet kezelni a szorongást. Vidéken lakom, ahol kizárólag a helyi ideggondozóhoz fordulhatok, ott pedig csak gyógyszeres kezelést tudnak nyújtani. Tanácsát kérném, mit tehetek én, és hol tudnék másféle segítséget kapni? Köszönettel! Katrina

WEBBeteg szakértő válasza pánik témában

Kedves Katrina! Nem tudom milyen mellékhatások riasztják el a gyógyszerszedéstől, de természetes igény, hogy kontrollja alá akarja vonni ezt a szorongásos állapotot. Mindezt megteheti, ha pszichoterápiás megoldáshoz folyamodik. Nem tudom mely vidéken él, de érdemes lenne akár csoportos relaxációba járni, esetleg kifejezett pánik-csoportba. Ezek az Ideggondozótól függetlenül működnek/működhetnek, talán az ön közelében is hirdetnek ilyesmit. Természetesen egyéni terapeutát is felkereshet ezzel a problémával.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 17.

Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség

Fejfájás,pánik
Jó napot kívánok! Egy 24 éves hölgy vagyok. Olyan kérdésem lenne, hogy mitől lehet az, hogy elől a homlokomnal illetve a szemoldokom fölött faj a fejem (nyomó...
Ez Sclerosis multiplex?
Jonapot. Azt szeretném kérdezni, hogy tavaly voltam mri vizsgálaton Sclerosis multiplex miatt, de az negatív lett., De megint elő jöttek ilyen tünetek, hogy...
Ez Sclerosis multiplex?
Jonapot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy tavaly voltam mri vizsgálaton Sclerosis multiplex miatt, de az negatív lett., De megint elő jöttek ilyen tünetek...
Agydaganatra utalhatnak az alábbiak?
Tisztelt Doktornő! A neurológiára városomban nem tudok menni, ezért fordulok végső elkeseredettségemben Önhöz. Háziorvost felkerestem, de a járvány miatt nem...
Állandósult furcsa érzések
Tisztelt Doktornő! Tavaly márciusban furcsa kellemetlen tüneteim jelentek meg, amelyek azóta is tartanak (több, mint másfél éve), és 1-2 napos kivételektől...
Fej arc nyak körüli tünetek
Kedves Doktornő! Az alábbi panaszokkal kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményére: lassan több, mint három hónapja furcsa, kellemetlen fejkörüli tüneteket...