Pánik

Tisztelt Válaszadó! 2007-ben lettem pánikbeteg, állítólag az erősen alulműködő pazsmirigyem hatására (TSH 40) . Azóta a pajzsmirigy működése helyre lett állítva, folyamatos Euthyrox kezeléssel. A pánik viszont maradt. Két évig szedtem Cipralexet és Xanaxot. A nyugtatót másfél év után teljesen sikerült elhagynom, idén tavasszal pedig a pánikgyógyszert is abbahagytam. Mindezt orvosi felügyelet mellett, fokozatos csökkentéssel.Hónapokig teljesen jól voltam, két hete viszont újra kerülgetnek a rosszullétek, szorongok, nem érzem jól magam. A pajzsmirigy ellenőrizve lett, most az értékek normálisak. A napokban Neuroptimot kezdtem szedni, hátha javít az állapotomon. Azt szeretném tudni, mit tehetnék még annak érdekében, hogy ne kelljen újra gyógyszereken élnem? Elég sok mellékhatásuk volt, és bízom benne, hogy talán másképp is lehet kezelni a szorongást.Vidéken lakom, ahol kizárólag a helyi ideggondozóhoz fordulhatok, ott pedig csak gyógyszeres kezelést tudnak nyújtani.Tanácsát kérném, mit tehetek én, és hol tudnék másféle segítséget kapni? Köszönettel! Katrina

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pánik témában

Kedves Katrina!

Nem tudom milyen mellékhatások riasztják el a gyógyszerszedéstől, de természetes igény, hogy kontrollja alá akarja vonni ezt a szorongásos állapotot. Mindezt megteheti, ha pszichoterápiás megoldáshoz folyamodik. Nem tudom mely vidéken él, de érdemes lenne akár csoportos relaxációba járni, esetleg kifejezett pánik-csoportba. Ezek az Ideggondozótól függetlenül működnek/működhetnek, talán az ön közelében is hirdetnek ilyesmit. Természetesen egyéni terapeutát is felkereshet ezzel a problémával.

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 17., 09:50; Megválaszolva: 2009. július 17., 09:50
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa