Szorongás, pánikbetegség

Tisztelt doktorúr/doktornő!

Máe lassan 2 éve szenvedek pánikbetegségben illetve szorongásban. Volt egy fél éves időszak amikor nem voltak észlelhetőek a tünetek, és abba is hagytam a gyógyszeres kezelést. Utána megint egyik napról a másikra újra rámtört, de másképp, mert az elsőnél remegés volt, most gyomorfájással párosul, amitől nem tudok enni. Rengetedet fogytam az elsőnél is, de most hirtelen ment le rólam  megint kb. 10 kg. Nagyon félek már hogy mi lesz, mert igen kellemetlen, mert sehova nem tudok úgy elmenni hogy ne gondolnék rá hogy ugyan megint ér el egy "rosszullét". Már tényleg mindentől félek, főleg a hányástól.

Nagyon szeretnék meggyógyulni, kipróbáltunk mindent, gyógyszeres kezelést, homeopátiát.

Köszönöm előre is a válaszukat.

Egy gyógyulni akaró 19 éves lány

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szorongás témában

Kedves 19 éves!

Nem tudom leveléből megítélni, hogy valóban mindenféle gyógyszeres kezelést kipróbált-e már, mivel a levélből hiányzik, mióta esett vissza, vagyis mennyi idő telt el a próbálkozásokkal. Egy biztos: van remény, hiszen korábban sikerült tünetmentessé válni! Amennyiben kezelőorvosa is azt mondja, hogy nincs több ötlete a gyógyszeres megoldásra, akkor itt az ideje a pszichoterápiának (ill. azzal való kombinálásnak) . Hasznosak a relaxációs módszerek, amit szintén elsajátíthat. Vagyis az eddigi megoldásoktól el kell rugaszkodni (azaz "beveszek valamit, és az majd elmúlasztja" gondolkodástól) Megjegyzem a fóbiákra jobb a pszichoterápia! Ehhez kívánok kitartást,

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 25., 13:07; Megválaszolva: 2009. június 25., 13:07
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa
Félek,szorongok,furán érzem...
Két hónapja tartó rosszullét