Pánik beteg vagyok?

A problémám az lenne, hogy kb 1 éve ha valami komolyabb dolog történik például egy iskolai fellépés vagy bármi ami miatt idegeskedni lehet, akkor elkezd a hasam és a gyomrom fájni nagyon és nem tudom miért, akkor gondolom azért van mert pánik beteg vagyok. Van, hogy hasmenős vagyok, néha meg székrekedésem van, de van, hogy semmi nincs csak szörnyen fáj a hasam! Egy 17-éves lány! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szorongás témában

Kedves 17 éves lány!

A pánik zavarhoz nem kell kiváltó ok, vagy szituáció, az ennél sokkal váratlanabbul jelentkezik. Tehát amit leírt, nem tipusos pánikzavar, de tünetei ettől függetlenül szorongásos zavarnak tekintendő (többféle van) . Mivel panasza jól köthető helyzetekhez, így maguknak a helyzeteknek az átértékelésével kellene foglalkozni, amihez pszichológus/pszichoterapeuta segítségét kérheti.  Kérjen bátran szaksegítséget.

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 25., 13:08; Megválaszolva: 2009. június 25., 13:08
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa