• Szorongás vagy más betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Főiskolai hallgató vagyok. Az elmúlt fél évben nehezen lélegzek (állandóan sóhajtoznom kell), a pulzusom egész nap 90 és 100 között mozog, nap mint nap fáradtnak érzem magam, de ennek ellenére nagyon nehezem alszom el. Előfordult már két pánikrohamra utaló ájulásérzés is, és volt néhány olyan eset is, hogy a pulzusom jóval 110 fölé emelkedett. Voltam háziorvosnál, ő beküldött kardiológiai vizsgáltra, de természetesen nem mutattak semmit.

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Az sóhajtozással kevert nehézlégzés, az alvászavar valamilyen szorongással járó stressz következménye. Hogy teljesen ne zárjuk ki a tüdő eredetet, végezzen egy légzésfunkciós vizsgálatot. Ez is normális lesz, előre bocsátom.

        Ki kéne zárni egy pulmonális embolia vagy micorembolizáció lehetőségét. Ezt tüdőgyógyászaton tudná elérni.

        Ha ez is normális, akkor lehetne panaszaival pszichológus vagy neurológushoz fordulni. Én így a látatlanban is azt javasolnám, hogy bátran fogjon hozzá és mozogjon, sportoljon, miután tisztázta az okát.

        Tisztelettel:
        Dr. Brugós László pulmonológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-29 14:35:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: