• Pánikbetegség - Ki lehet gyógyulni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        26 éves nő vagyok, és pánikbetegségem volt. Kb. fél éves kezelés után (pszichológus, gyógyszer) meggyógyultam. De kb. 1 hónapja rám jött egy roham, és nagyon rossz volt újra átélni. Az orvosom azt mondta, hogy bevillanásaim lesznek, de emiatt nem kell újra gyógyszert szednem. Nagyon megijedtem! Valójában ebből teljesen nem lehet felépülni?

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Nehéz a kérdést megválaszolni, mert a pánik maga sem egy egységes, teljesen sematizálható probléma, sőt sajnos sokan nem is tisztán pánikbetegek, akik annak gondolják magukat, hanem különféle eredetű szorongásos rohamok, tünetek áldozatai.
        Az ilyen betegek többnyire alkatilag is érzékenyebb típusok, a mindennapi élet dolgait nehezebben viselik, könnyebben sértődnek, stb. Éppen ezért a tapasztalatom az, hogy egy-egy fázisa a pánikbetegségnek meggyógyítható, de ha úgy hozza az élet, fokozott vagy tartós külső terhelés hatására sajnos kiújulhatnak a tünetek.
        Érdemes fokozottan kerülnie és megtanulni kezelni a stresszt, hogy kivédhesse az ezzel járó élethelyzeteket, mert a pánikbetegség tünetmentességének ez az igazi kulcsa!

        Jó egészséget kívánva: Dr. Dinya Zoltán pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-14 22:05:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tanácsát kérném,lányom 18,5 éves, pár éve pánikroham ami, depresszió ja van, most kB 2 hónapja került pszichológushoz, pszcihiáterhez, sajnos a helyzet miatt nehéz lépni, viszont 5 hete nem eszik szinte semmit, minden kijön belőle, leves...
        Kedves Doktor Úr/ Doktor nő! Yarocen 30 mg tablettát irt fel a neurológusom pszichoszomatikus mechanizmus diagnosztizálása után. Pénteken lesz egy hónapja, hogy szedem. Mivel orvosom a járványügyi helyzetre hivatkozva nem dolgozik, nem tudok...
        Kedves Doktornő! Szeretnék érdeklődni hogy az alábbi tünetek alapján mi lehet a fiammal Decemberben a fiam aki 17 éves elmúlt részvett egy ottalvós bulin alkoholt nem fogyasztanak viszont nagyon sokáig fenn voltak majdnem reggelig és...
        Tisztelt Cím! Kérdésemre megkaptam a választ. Arra lennèk mèg kíváncsi, hogyha 30 mg yarocen mellè mennyi 0.25 frontint szedhetek be egy nap? A szorongásom reggel felkelés után már fenn áll. Vàlaszat előre is köszönöm!

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció