• Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Egy olyan kérdéssel fordulnél Önhöz, hogy mi lehet az oka az állandó zsibbadásomnak. Előzmények: Neurológiai: gyermekkori epilepsziás jellegű rohamom volt, de volt 24 órás EEG-m is, amely negatív volt. Illetve alvajáró voltam. Kaptam antileptikumot, melyet 2 év szedés után elhagyhattam. Később az alvajárásom volt még kamaszkoromban, de kinőttem. Kardiológia: ugyanígy gyermekkoromban gyakran voltak rossz álmaim éjszaka, melynek fő oka az volt, hogy éjjel felment a pulzusom. Később sokat vizsgálták LGL gyanúval a szívemet, voltam adenozin teszten is, mely negatív lett. Most is gyakran megszalad a pulzusom. Jelenleg szedem a kvenitax nevű gyógyszert, mert rosszul alszom. Fő tünetem, hogy tarkómból kiindulva zsibbadok. Ez már 18 éves koromban is megvolt. De mindig sporttal igyekeztem kezelni, mely segített is. A zsibbadás kiterjed teljes testemre, mindkát oldalon. A tarkómon inkább a jobb oldalból indul ki. Eddigi tapasztalatim alapján csak a sport-mozgás segített. Volt egy kkoponya CT-m is 2011-ben, mely teljesen rendben volt. Volt többször vérvételem, a vérképem rendben volt. Gasztroenterógai vizsgáltakon is sokat voltam, mert a zsibbadás miatt fájt a gyomrom. Illetve: 2 gyermekkori fejsérülésre emlékszem. Az egyiket pontossan nem tudom, de nagyon kisgyerekként kiestem a gyerekágyból és bevertem a fejemet. A másik 12 évesen történt. Mi okozhatja a zsibbadást? Lehet-e hogy a gyermekekkori fejsérülés okozhatta a gyerekkori alvajárást és epilepszia jelelgű tüneteket, mert sose lett igazolva epilepszia? Összefügge a kardilógiai tüneteim és zsibbadás? Már nagyon sok orvosnál voltam, voltam gasztróenterológiai kivizsgálásokon is, de mindig minden rendben volt. Mi az ami segíthet? Eddig csak a mozgás segített, de nem mindig tudom beiktatni. Kérném, ha tud írja meg véleméynét. Köszönettel:

        Dr. Molnár Dóra válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Pánik betegség irányába is érdemes lenne vizsgálódni, részletes kivizsgálás történt, amely több területen sem mutatott eltérést. Amennyiben ritmuszavar érzése előfordul ismételten, EKG monitorozás, akár esemény monitor használata segíthet tisztázni a panasz okát. Háziorvosát keresse fel a további betegút megszervezése érdekében. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2019. december 17., 10:44; Megválaszolva: 2019. december 17., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.