• Gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! . Egy érzékeny ugyanakkor erős mentalitású nő vagyok, 31 éves, házas és gyermekem még nincs. Problémám 3 éve kezdődött. Akkor nagyon padlón voltam mert nem tudtam még mi ez. Elég stresszes munkám van, de ekkor még több stressz hatás is ért. Kezdődött a bizonytalanság érzés, szédülés és erős szorongás attól hogy nem tudtam mi a bajom. Írtak antidepresszánst ami két nap alatt padlóra tett, akkor azt mondtam soha többet. Pár hónap múlva de szépen kimásztam belőle magamtól is. Sok sok vitamin, napsütés , sport stb. Tavaly télen aztán megint előjött de szerencsére egy hónap alatt túl lettem rajta. Idén megint előjött és úgy érzem a frontok még jobban felerősítik, ilyenkor ha nagyon rosszul érzem magam be szoktam venni egy xanax sublinguAlist felét és szinte egész nap jobban leszek, nem érzem a szédülést. Keresésem az lenne, mennyire káros ennek a gyógyszernek a bevétele. Ilyenkor gyakrabban nyúlnék hozzá de van hogy hónapokig hozá sem nyúlok. Tudom, hogy veszélyes és hozzászokás lehetséges, viszont úgy érzem egy mankónak nagyon jó. Félek az antidepresszánsoktól és mire azok is beállnak általában jobban szoktam lenni magamtól is. Szedem a vitaminokat, próbálok egészséges életet élni. Ha xanaxot kapok be ilyenkor , inkább szedjem kúra szerűen egy darabig vagy ha tényleg csak nagyon rossz (pl hetente 3 alkalom) ez most nálam időjárás függő. Köszönöm előre is válaszát, remelem nem voltam túl bonyolult. Tisztelettel, Szilvi

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Xanax hatása témában

        Tisztelt Kérdező, Lehet, hogy a tünetei nem csak frontokhoz, hanem évszakokhoz is kötődnek. A téli depresszió, szorongás gyakori jelenség. Ha valaki ebben szenved, rendszeresen jelentkeznek a panaszai azonos évszakokban. Az antidepresszáns általában3-4 napig szokott mellékhatásokat okozni, azt követően ez megszűnik. Persze van, akinél ezek nagyon kifejezettek, és meggátolják a további gyógyszerszedést. A Xanax heti 3 alkalommal történő bevétele közepes mértékű kockázatot jelent a hozzászokás szempontjából. Fontos, hogy ki mennyire addiktív hajlamú, milyen egyéb függőségei vannak. Ezek növelik a Xanax-hoz történő hozzászokás esélyét is. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 05., 15:58; Megválaszolva: 2019. március 15., 21:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: