Pszichés?

Tisztelt Doktor Nő! Problémáim 7 hónappal ezelőtt kezdődtek. Szédültem, fájt a gyomrom, úgy éreztem "össze-vissza" ver a szívem. Csak akkor éreztem jól magam ha otthon voltam. Amint mennem kellett valahova előjöttek a tünetek. Voltam kardiológusnál negatív lett minden eredményem. Infektológusnál, ahol szintén minden rendben volt. A vérképem tökéletes, a vizelet is, a pajzsmirigy is jól működik. Szorító érzést érzek mai napig a gyomor szájam körül. Azon tűnődöm, hogy lehet e pszichés eredetű a dolog, mivel azon kapom magam, hogy állandóan újabb dolgokat "fedezek" fel magamon. A minap a hasamban éreztem kisebb duzzanatok. Pánikba estem rákerestem interneten a tünetekre és azonnal hasnyálmirigy rákot állapítottam meg magamon. Lehetséges hogy tökéletes vérkémen van ennyi idő után is nagyobb betegségnél. Ön mit tanácsol merre próbálkozzak tovább? A közelemben mindenki azt mondja hogy látszik rajtam hogy ideges vagyok. Szabályosan pánikot látnak a szememben. Én meg attól esem pánikba, hogy rosszul érzem magam, de már nem hisz nekem senki?! Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongás témában

Tisztelt Kérdező,

A leírás alapján valószínűsíthető a pszichés eredet. Pszichoterapeutát lehetne felkeresni. Az is egy lehetőség, hogy megpróbál elsajátítani valamilyen meditatív módszert / autogén tréning, jóga, meditáció/. sokszor az már önmagában is segít. Végül pedig, meg lehet próbálkozni azzal, hogy kis adag nyugtató hogyan hat a tünetekre.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. február 09., 12:23 ;Megválaszolva: 2016. február 10., 08:35
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
pánik/gyógyszer
Pánikbetegség, szorongás, egyre...
Az elmúlt időben azt vettem észre, hogy reggel remeg mindenem. Régebben szedtem paroxetint és xanaxot. Most is írtak nekem xanaxot de nem merem be venni....
Alkalmankénti Frontin szedése
Kedves Doktornő! Pszichoterápiát kezdtem el egy pszichiáter-pszichológussal, és a következő kérdésem lenne: Ő generalizált szorongást...
Felelem
Üdv! 38 eves vagyok egesz életemben küzdok a panikkal felelemmel szorongassal kisebb nagyobb mdhsuskitadokkal. Most ugy erzem megint ramtelepedett....
Szorongás? Kell gyógyszer?
Tisztelt Doktornő! 26 éves nő vagyok, januárban fejeztem be a jogi egyetemet, ami eléggé megviselt. Már gyermek korom óra félek az idegenekkel...