Stressz, szorongás

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeptemberben kezdődtek a rosszulléteim.Pánik roham szerű rosszulléteim vannak (kB eddig 7-8 rosszul lét) . Felmegy a pulzusom és a vernyomásom remegés társul hozzá. Ilyenkor nagyon félek hogy mi lehet velem.Kétszer voltam a sürgőn is, ahol betalocot kaptam Sajnos a rohamok jelentkezése óta folyamatosan ezen stresszelek és nem tudok elvonatkoztazni attól, hogy nincs szervi betegségem. Azóta folyamatosan dugul a fülem, ami vízszintes helyzetben megszűnik. A fül orr gégész szerint fül kürt hurut.Voltam kardiologusnal is de az EKG nem mutatott elváltozást. A szív ultrahang majd 3hét múlva lesz, de már tavaly is jártam kardiologusnal és készült szív ultrahang ami negatív lett.Pajzsmirigy vizsgálatok is negatívak lettek.Véreredményeim jók voltak. A jarasom bizonytalan, gyengének érzem magam és fáradékony vagyok sokszor fáj a vállam és a nyakam szurkál a mellkasom. Sajnos emiatt már az iskolába járás is nagyon nehezemre esik.Felkerestem az iskola pszichológust is, eddig 4szer voltam nála.Szerinte nincs szervi betegségem. A házi orvos a héten Milgamma N-t javasolta és hogy kérjek időpontot pszichiátriára. Ön szerint milyen vizsgálatokra kellene még elmennem? Valóban kevés esélye van a szervi betegségnek és inkább lelki eredetű a probléma? 180centi vagyok és 62 kiló. Köszönöm a válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szerteágazó tünetek témában

Tisztelt Kérdező,

a leírás inkább lelki eredetet valószínűsít. Egyetértek a háziorvosával, jó volna felkeresnie egy kollégámat. Gyógyszeres kezelés és pszichoterápia is szóba jöhet. Kérdezze meg az iskolapszichológust, hogy neki van-e módja erre, vagy az adott keretek mellet ez nem megoldható. akkor máshol kéne keresni pszichoterápiás lehetőséget. a honlapomon részletesen olvashat a pánikbetegségről, és a kezelés lehetőségekről: http: //harmoniamuhely.hu/a-panikbetegseg-es-ami-a-hattereben-meghuzodik/

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. november 19., 11:35; Megválaszolva: 2015. november 23., 09:14
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Mi a megoldás?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Párom problémáját írnám le: 1, 5 hónapja kezdődtek a rosszullétek (27éves) .Erős szívveréssel, légszomjjal járó...
Stressz miatti kiszáradás
Tisztelt Szakértő! 32 éves férfi vagyok, nincs nefrológiai, urológia betegségem, laboreredményeim rendben vannak, nincs cukorbetegségem. A stressz...
Scippa szedése nyugtató teával
Tisztelt doktornő! Pánikrohamaim vannak,szorongok.A pszichiáter scippa 5mg-ot írt fel, (most kezdtem el szedni) ,két hét után pedig 10mg-ot kell...
Szorongásos probléma
Üdvözlöm Doktornő. 10 évvel ezelőtt amikor a válásom volt, a pszichiáterem felírta a Cipralex nevű gyógyszert, hogy könnyebben viseljem az...
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...