Emetofóbia és a szorongás leküzdése

Tisztelt doktornő! Hetek óta szorongási problémákkal küzdök aminek elég sok előzménye volt.. 2 hónapja pectus excavatummal operálták meg a mellkasomat. A műtét után elég jól voltam, hamar leküzdöttem a fájdalmakat és szépen sikerült a műtét. Majd 3 hete éjjel felriadtam és elkezdtem remegni, illetve izzadtam. Akkor vettem be nyugtató és altató gyógyszert, attól sikerült visszaaludnom. Ezt az esetet követően minden napom rémálom és egyre csak rosszabb az állapotom... Kezdetben reggeli szorongások kezdődtek. Elmentem egy közeli pszichiáterhez aki gyógyszereket írt fel (Frontin és rexetint. A frontint eddig is szedtem a rexetint abbahagytam a műtét után) . Aztán a gyógyszerek szedésével és azok fokozatos növelésével sem lett jobb semmi, sőt azóta rosszabb.. Azóta a szorongások nem csak reggeliek hanem egész naposak.. Vannak napok amikor nem tudok iskolába se elmenni miatta... A pszichiáter azt mondta szociális fóbiám van, illetve emetofóbiám amit eddig is tudtam. Gombóc érzet van a torkomban, úgy érzem mintha hánynom kéne de nem tudok... Félek tőle... Ha elmegyek iskolába akkor pedig attól félek, hogy ott mások előtt fogok hányni vagy rosszul leszek és azt mások látják... Édesapámnak elég sok a gyomor idege és ő ezt úgy kezeli, hogy reggel elmegy öklendezni és elmondása szerint utána elmúlik minden baja.. Nekem ez nem megy mert már az öklendezés gondolatától is rosszul vagyok és szorongok.. Én nem ilyen voltam... Társasági életet éltem és szeretném visszakapni ezt az életemet.. Szeretnék reggel elmenni iskolába és normálisan élni úgy ahogy régen.. És nem szeretnék semmitől sem félni.. De nem megy.. Napról napra csak rosszabb minden és egyre rosszabbul érzem magam... Szorongok és félek egész nap.. Egyre jobban.. Illetve asztmás is vagyok. Válaszát előre is köszönöm, remélem nem hagytam ki semmit!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza szorongás témában

Tisztelt Kérdező!

Nagyon fontos, hogy szakszerű segítséget kapjon. A problémát természetesen nem lehet megoldani egy internetes levél útján. Pszichoterápiás kezelés javasolható, keressen fel pszichoterápiában jártas pszichiátert. Üdvözlettel:

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. október 07., 20:41; Megválaszolva: 2015. október 10., 22:31
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
pánik/gyógyszer
Alkalmankénti Frontin szedése
Kedves Doktornő! Pszichoterápiát kezdtem el egy pszichiáter-pszichológussal, és a következő kérdésem lenne: Ő generalizált szorongást...
Felelem
Üdv! 38 eves vagyok egesz életemben küzdok a panikkal felelemmel szorongassal kisebb nagyobb mdhsuskitadokkal. Most ugy erzem megint ramtelepedett....
Szorongás? Kell gyógyszer?
Tisztelt Doktornő! 26 éves nő vagyok, januárban fejeztem be a jogi egyetemet, ami eléggé megviselt. Már gyermek korom óra félek az idegenekkel...
Hipochonder vagyok?
Tisztelt doktor Úr/Nő Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy munkahelyen elmentem WC-re és én mindig vigyázok mindenre nem ültem rá a WC papírt...