pánikbetegség

Tisztelt Dr. Úr/Nő! 2015 feb 6-n kezdődtek a pánikrohamaim először.. Általában stressz útján kerülget több esetben vagy olykor spontán jön. azóta fájdogál a gyomromnál, meg olykor a hasamnál... azt mondták, hogy ilyenkor a savam okozza a fájdalmat és a ideg... volt mikor az egész hasam fájt, körzeti orvos sőt sebész is látott, megnyomkodták a hasam, és egyik sem érzett semmit. Gyomornedv ellenálló tablettát írt fel az orvos amit a lentiekben felsoroltam a szedett gyógyszereknél, és azt, hogy mielöbb forduljak megint a pszichiáterhez mert valószínű a betegség miatt fáj. leírhatnám a tüneteket az alig kapok levegőt a halálfélelemről kezdve mindent... xanaxot szedek 0, 25 öst reggel este, pszichiáternél voltam és hamarosan ismét megyek. a két mell közötti fájdalom is együtt járója? meg szív körül is szokott nyilaló érzés elfogni... mell alatt-fölött...ezt is tulajdoníthatom a a betegségnek? a szexuális együttlét alatt és után ugye nem lépnek fel komplikációk? rosszul lét esetleg kivált még valami nem kívánt dolgot?! és ami méginkább elkezdett foglalkoztatni az hogy gyerekvállalásnál... ha teherbe esek, és közbe akadnak rohamok, az ugye nem károsítja a babát? és amikor szülni kell akkor ugye nem léphetnek fel komplikációk? semmi bajom nem lehet az erőlködéstől vagy bármi egyébnél?! normálisan tudok e majd szülni egészséges módon mint a többi ember?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező,

A pánikroham nagyon megterhelő, halálfélelemmel járhat, de semmilyen helyzetben nem fenyegeti az életét. Érdemes egy idő után inkább antidepresszáns gyógyszert, és/vagy pszichoterápiás kezdeni, mert a Xanaxhoz hozzászokik a szervezet. Beszéljen erről pszichiáterével, ha legközelebb megy hozzá. Amit még érdemes volna megnézni, hogy nincs-e esetleg reflux betegsége.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. március 28., 21:39; Megválaszolva: 2015. március 31., 20:50
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Remegés
Kedves Doktornő! Szeretnék érdeklődni hogy az alábbi tünetek alapján mi lehet a fiammal Decemberben a fiam aki 17 éves elmúlt részvett egy ottalvós...
Pánikbetegség gyógyszeres kezelése
Tisztel Doktornö! Pánikbetegségemre szedek Citapramot 20mg és Rilexet 3-szor 2.5mg, amit sikerült csökkenteni: reggel egész, délben háromnegyed...
Frontin-alkohol
Joreggelt. Sajnos támadt 1 problémám 5 hónapja pánikbetegséggel küzdök egész éjjel ittam kb 2-3 órája nem ittam már, érzem hogy jön rám a...
Lorazepam
Tisztel Doktornő/ur! Pánikbeteg vagyok 25 éves nő. Amire citapram 20mgot és rilex 3szor 2, 5mgot szedek. Reggel még 25mg betaloc este 12, 5 mg betaloc....
Pánikbetegség vagy valami már?
Tisztelt Doktornő! 31 éves nő vagyok. Problémám kb. 3 hete kezdődött, mikor a munkahelyemen felmentünk dohányozni, rámjött a rosszullét...