szembetegség, v. agytumor?

Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a fotókon az egyik szemem kisebb a másiknál.Eddig azt ggondoltam hátha épp akkor úgy néztem, és azért, de most már szinte minden képen látszik. ha megtapintom csukott szemeimet, akkor pont azt érzem nagyobbnak amelyikezt kevésbé nyitok ki. Mi lehet ez? Ugye nem agydaganat előjele? Nagyon megijedtem. Bejelentkeztem szemészeti vizsgálatra, megnyugtatásként. Elofordulhat, hogy nagy a baj? Pszihés problémáim is vannak, panikbeteg vagyok kb 2 éve, nem tudom ez összefüggésbe hozható-e bármivel. Tanácsát szeretném kérni, mi a teendő, és hogy valóban jogos-e az aggodalmam.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szorongás témában

Kedves Kérdező!

A két arcfél asszimmetriája nem kóros, minden embernél többé kevésbé fennáll. Ahogy a szemgolyó tapintása által annak nagyságára és ebből kifolyólag daganatra gyanakszik, az nélkülöz minden ésszerűséget. Tünetei nem csekély betegségtől való félelemre, és indokolatlan aggodalmaskodásra utalnak. A fényképen egy szép szemű, kedves, fiatal hölgyet látok, annak ellenére, hogy arca nagy része takarásban van.

Remélem, a szemészeti vizsgálat is megnyugtató eredménnyel zárul.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr. Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 08., 10:30; Megválaszolva: 2015. január 11., 15:05
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?