rosszullét, szorongás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves férfi vagyok, körülbelül 1 hónappal ezelőtt éjszaka hirtelen rosszullét tört rám (szapora szívverés, magas vérnyomás (187/100/110), intenzív remegés, rossz közérzet. Aznap éjjel orvosi ügyelet ellátott, majd kardiológus szakorvosnál további kivizsgálások történtek. (labor, EKG, szívultrahang) Szervi problémát nem találtak, diagnózisként synus tachycardiát állapítottak meg, napi fél Bisoblock szedését ajánlották. Véleményük szerint túlhajtottam magam, a stresszes életmód generálta a rosszullétet. A következő hetekben panaszom nem volt, majd néhány nappal ezelőtt váratlanul ismét rosszullét kezdődött, hasonló tünetekkel: erős szorongás, szapora szívverés, emelkedett vérnyomás, remegés. A tünetek kb. fél órán belül elmúltak. Jelenleg nincsenek panaszaim, de enyhe szorongás kialakult bennem, mert a rosszullétek hirtelen jönnek, előzmények nélkül. Bátyám 1 évvel ezelőtt hasonló problémákkal került kivizsgálásra, nála pánikbetegséget állapítottak meg, amit gyógyszeresen kezeltek, azóta tünetmentes. A fent leírtak alapján én is pánikbetegséggel küzdöm? Milyen megoldást javasol a problémámra? Válaszát, segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a szorongás, szapora szívverés témában

Tisztelt Kérdező! Panaszait okozhatja szorongásos zavar. A szervi eredetű ok kizárása szükséges.(pajzsmirigy betegség is okozhat hasonló tüneteket, nem tudom, ez irányú vizsgálat történt-e)Amennyiben nincs szervi ok, a pszichés tünetképzés, pánikzavar valószínűsíthető. Pszichoterápiával és gyógyszeres terápiával kezelhető.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. június 09., 09:38; Megválaszolva: 2014. június 09., 09:56
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása