Tisztelt Doktornő/Doktorúr

Egy éve már hogy tartanak ezek az ugynevezett szisztolék és már nagyon zavarnak 12 ekg t csináltak összesen és egyböl se derült ki semmi. Most pánikbetegséggel kezelnek és nem tudom e miatt vagy más okbol lehet ez.Stresszesnek stresszes vagyok nem tudom belülröl jön és már nagyon félek hogy ezekböl a kimaradásokból történhet valami nagy baj. Ha lenne valami ötlet mi lehet ez szivesen meghalgatom illetve elolvasom köszönöm elöre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a extrasystole témában

Kedves Kérdező, az extraszisztolék során érezhető kimaradás nem szívmegállást jelent, hanem csak nem érezhető a pulzus a ritmusváltás miatt. Ne ijedjen meg, ha ilyet érez. Többféle extraszisztolé van, melyeket EKG vizsgálattal, vagy 24 órás EKG monitorozással (Holter-vizsgálat) lehet kimutatni, az eredmény birtokában lehet dönteni a kezelés szükségességéről. Ez a probléma azonban gyakran nem igényel speciális kezelést. Kialvatlanság, nagy stressz, jelentős izzadás, nagyobb mennyiségű koffein is fokozhatja az extraszisztolék és egyéb ritmuszavar előfordulását. A kardiológiai vizsgálatig megpróbálható esetleg valamelyik recept nélkül kapható magnézium készítmény alkalmazása, a ritmuszavar gyakoriságát csökkentheti. Az alkalmazási előírás utasítása szerint szedje! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. április 23., 22:57; Megválaszolva: 2014. április 27., 19:04
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása