Neurológia, arczsibbadás

Tisztelt Doktor/nő Krisztina vagyok és véleményem szerint neurológiai eredetű problémával küszködöm. Kb egy évvel ezelőtt mindig a déli órákban (havi rendszerességgel) a szemem tikkelni kezdett, majd sárgás és barnás foltok jelentek meg a szemem előtt. A jelenség kb tiz percig tartott arcpirosság követte (nem mértem, de kicsit magasabb vérnyomás is.) utána pedig elmúlott. Neurológushoz fordultam, aki elküldött koponya MRI vizsgálatra, ahol az eredmény negatív. Elzáródásom sehol sincs. A vizsgálat előtt felhelyeztek egy vérnyomásmérő holdert a kezemre és reggel és este igen magas eredményt mutatott. Ennek kezelésére Concor cor tablettát kaptam tulajdonképp az elsőidőkben okozott láb és kézfej hidegséget, ezek elmúlottak. Szerintem a stressz is közbeszól, de a doktornőm állítása szerint kimerültem. azóta gyakrabban zsibbad az arcom, sokszor a tenyerem is, és a mutató ujjam. A gerinc felöli résznél a lapocka alsó részén jelentkezik fájdalom. Voltam szívultrahangon, ahol megállapították, hogy egészséges a szívem, de egy ideje mikor jelentkezik a fájdalom, mindig azt gondoltam, hogy infarktusom van.Elképzelhető, hogy arcidegzsába vagy nyaki gerincsérvem van?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza a zsibbadás témában

Kedves Kérdező! Kissé szerteágazóak a tünetei. Kis eséllyel képzelhető el, hogy egy fiatal embernek egymástól függetlenül, több súlyos betegsége legyen. A szivinfarktus szintén nem valószinű. Viszont a tünetek változékonysága lelki eredetre utal. Ettől függetlenül lehet szervi betegsége is, de ezt csak alapos kikérdezéssel és fizikális vizsgálattal lehet oldönteni. Keressen fel neurológus kollégát. Amennyiben nem találnak szervi bajt, keressen pszichoterápiás segitséget.

Kérdés: 2014. április 06., 17:25; Megválaszolva: 2014. április 11., 18:34
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása