Pánikbetegség vagy nem

Kb 3 hete volt egy érdekes rosszul létem kés szúrás szerűséget éreztem a szívembe megijedtem nagyon és egy pillanatra szinte lezsibbadtam majd egy darabig rázott a hideg. Mivel este volt már bevettem egy gyógynövényes nyugtatót és aludtam reggelig. Utánna még több napig rosszul éreztem magam, volt hogy meg szédültem szívidegem volt, Azóta is vannak néha ilyen érzéseim. Voltam már kardiológián ahol azt állapították meg hogy valamiféle gerinc elváltozás okozhatta a problémát idegbecsípődés. Ami lehetséges is mert gyakran érzem zsibbadni azt a részét a hátamnak. Akinek elmondtam a tüneteket rögtön rávágták, hogy biztos pánik beteg vagy! Ahogy utánna olvasgattam elég rémisztő számomra ez a betegség és szeretném tudni van okom az aggódásra?

Dr. Árki Ildikó válasza pánik betegség témában

Tisztelt Kérdező!

Kardiológiai okot nem találtak panasza hátterében, ezért feltételezték, hogy gerinc eredetű a panasz, de ez utóbbival kapcsolatban vizsgálat nem történt. Ortopédiai vagy reumatológiai vizsgálat javasolt a gerinc állapotának megítéléséhez.

A pánik betegség, vagy pánikzavar több tünetet is képes produkálni, amelyeknek lelki eredetű háttere van, pszichoterápiával is kezelhető. Amennyiben panaszai nem szűnnek és nincs szervi oka, érdemes pszichológussal, pszichoterapeutával beszélnie. De aggódni nem érdemes, mert az csak ront az állapotán.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 04., 14:49 ;Megválaszolva: 2013. január 05., 15:35
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Pánikbetegség. Van belőle kiút?
14 éves koromban diagnosztizálták nálam a pánikbetegséget. Akkor légszomj, szédülés és halálfélelem voltak a tünetek. 16 éves koromra ez odáig...
mi tegyek?
jó napot! az lenne a kérdésem, hogy kb fél éve pánikbetegséget állapitott meg az orvosom amire szedek napi 1 0.25 ös frontint..ami mellett is vannak...
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer